Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ«Η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους που επέβαλε το άρθρο 48 του νόμου 3986, (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015, ΦΕΚ 152/1-7-2011) στην αποστολή των επαρχιακών εφημερίδων, θα σημάνει για πολλές απ’ αυτές το τέλος της κυκλοφορίας τους.
Από τις αρχές Αυγούστου όλα τα έντυπα πολιτιστικών συλλόγων, φορέων, οικολογικών και άλλων οργανώσεων, παύουν να έχουν την πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους ταχυδρομική ατέλεια, μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν να πληρώνουν στο ακέραιο, όλο το ποσό των ταχυδρομικών τελών.
Πρακτικά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το δεκαπλασιασμό των ταχυδρομικών.....
τελών και εν τέλει το κλείσιμο εκατοντάδων εναλλακτικών εντύπων. Η έκδοση των περισσότερων από τα έντυπα που πλήττονται γίνεται καθαρά από αγάπη για τον τόπο τους, με εθελοντική εργασία και συνεισφορά των εκδοτών τους, ανήκουν κυρίως σε φορείς και οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη “τιμωρούνται” όλα εκείνα τα έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι και στον εθελοντισμό των συντακτών τους, στη συνδρομή των μελών τους. Τιμωρούνται όλες εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που μόνο να δώσουν έχουν κι όχι να πάρουν.
Η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί και προς αυτή την κατεύθυνση η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αμέσως μετά το άνοιγμα της βουλής».
Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη για την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους στην αποστολή των εφημερίδων της περιφέρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου