Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο ΦΠΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!!!


Με 13% ΦΠΑ θα τιμολογούνται οι πελάτες των ξενοδοχείων «all inclusive», που προέρχονται από το εξωτερικό, ενώ για τους Έλληνες θα ισχύσει ΦΠΑ 23%!

Αυτό αναμένεται να ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου, όπως επεσήμανε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς. Ο ΦΠΑ 23% θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου για όλα τα μαγειρεμένα τρόφιμα που πωλούν τα εστιατόρια, ψησταριές και ούτω καθεξής. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι ο ΦΠΑ 23% στα τρόφιμα δεν πρόκειται να καταργηθεί μέχρι το τέλος του έτους, γιατί κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις συζητήσεις με την Τρόικα. Ακόμη, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Εγώ... δεν επεδίωξα, ούτε επιθυμούσα να πάρω τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Θυσιάζω το πολιτικό μου μέλλον με αυτήν τη θέση. Αν ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι μπορεί να κάνει πιο πολλά πράγματα από εμάς, τότε ας δοκιμάσει να βοηθήσει σε επίπεδο κομμάτων στην ΕΕ».

Για την ύφεση, επανέλαβε ότι δεν υιοθετεί τα σενάρια περί 5,3% στο τέλος του έτους, ωστόσο, εκτίμησε ότι θα κινηθεί σε επίπεδα άνω του 4,5%. Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις, με στόχο τα πέντε δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Ειδικότερα όπως τόνισε ο στόχος είναι 1,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Αναρτήθηκε στο http://www.ithacanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου