Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ



- Αν ασκείτε οποιουδήποτε είδους ελεύθερο επάγγελμα – έμπορος, πωλητής/dealer, εστιάτορας, μεσίτης, καθηγητής, δάσκαλος, γιατρός, θεραπευτής, δικηγόρος, λογιστής, κομμωτής, αισθητικός, καλλιτέχνης, γυμναστής, δημοσιογράφος, τεχνικός/τεχνίτης κ.λπ. – και θέλετε να προωθήσετε τη δουλειά σας,
- Αν ασχολείστε με τα κοινά, με συλλόγους ή με ο,τιδήποτε άλλο βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις,
- Αν είστε άνεργος/η και θέλετε να επεκτείνετε τις γνωριμίες σας, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε δουλειά,
ο καλύτερος τρόπος είναι το MLM (Multi Level Marketing ή αλλιώς Πολυεπίπεδο/Δικτυακό Μάρκετινγκ). Εταιρείες MLM υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς όσοι ασχολούνται με αυτές δεν κάνουν δικτύωση, αλλά απλώς πουλάνε προϊόντα. Η περίπτωση της FM Group (νέο πρόγραμμα) είναι εντελώς διαφορετική. Κι αυτό, γιατί βασίζεται καθαρά στην αυτοκατανάλωση και στη δικτύωση, και όχι στις πωλήσεις προϊόντων. Είναι ένα πλάνο, που επιτρέπει στον καθένα να αυξήσει τις γνωριμίες του και, ταυτόχρονα, να βγάλει κάποια χρήματα.
Πώς λειτουργεί:
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σούπερ μάρκετ με είδη καθημερινής χρήσης (απορρυπαντικά, σαπούνια κ.λπ.), από το οποίο καλούμαστε να ψωνίσουμε τα προϊόντα που, ούτως ή άλλως, ψωνίζουμε από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Κάθε φορά που αγοράζεις ένα προϊόν, η εταιρεία σε επιβραβεύει με ορισμένους πόντους. Και οι πόντοι με τη σειρά τους εξαργυρώνονται με χρήματα. Επειδή όμως οι πόντοι που κερδίζεις από τις προσωπικές σου αγορές δεν αρκετοί, για να αμειφθείς, συστήνεις την ιδέα και σε άλλους, ώστε να κερδίζεις πόντους και από τις δικές τους αγορές (χωρίς να χάνουν τους πόντους τους και οι ίδιοι). Όσο μεγαλώνει το δίκτυό σου, τόσο αυξάνονται και οι πόντοι σου, άρα και τα χρήματα που εισπράττεις. Το ποσό στο οποίο θα φτάσεις εξαρτάται από σένα. Μπορεί να είναι απλή επιστροφή χρημάτων από τις αγορές σου, μπορεί να είναι δωρεάν αγορές κάθε μήνα, μπορεί να είναι και κανονικός μισθός, μικρός ή μεγάλος.
Το σίγουρο είναι ότι, φτιάχνοντας έστω κι ένα μικρό δίκτυο, προωθείται η δουλειά σου από στόμα σε στόμα, πράγμα που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση.
Το επάγγελμά μου είναι εκπαιδευτικός και εργάζομαι σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Αν και αρχικά γράφτηκα στην FM Group με σκοπό να βγάλω κάποιο έξτρα εισόδημα, διαπίστωσα στην πορεία ότι προωθούνταν ιδιαίτερα η δουλειά μου ως καθηγήτριας λόγω των γνωριμιών που έκανα. Το ίδιο συνέβη και σε πολλούς από τους συνεργάτες μου στην FM.
Τελικά, οι γνωριμίες είναι το παν – ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε – κι αυτό πιστεύω ότι ισχύει για όλα σχεδόν τα επαγγέλματα.
Καλές δουλειές σε όλους!
Με εκτίμηση,
ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΞΙΝΟΥ
Τηλ. 6937 083933, facebook: Νάντια Παξινού
e-mail: n.paxinou@gmail.com,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου