Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑ – ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ» 2011






Μια ακόμη οφειλή της Ιθακησιακής κοινωνίας εξόφλησε χθες ο Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» συνεχίζοντας τον θεσμό του Επαρχείου Ιθάκης απένειμε φέτος το βραβείο «Οδυσσέως – Πηνελόπης»  στους δύο Ιθακήσιους συγγραφείς-Ομηριστές: Δημήτρη Παϊζη-Δανιά & Χρήστο Τζάκο, που με το εμπεριστατωμένο τους έργο διέλυσαν κάθε αμφιβολία για την ταύτιση της Οδυσσειακής Ιθάκης με την σημερινή. 
Η αίθουσα συνεδρίων (Σινεμά) της Δημοτικής Κοιν. Επιχείρησης ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πλήθος κόσμου απ’ όλες τις περιοχές της Ιθάκης και από τους συνέδρους του Σεμιναρίου Ομηρικής Φιλολογίας, που γίνετε στο νησί μας αυτές τις ημέρες.
Μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών κα Σαρδελή & ο Αντιδήμαρχος Ιθάκης κ. Βερώνης (ο Δήμαρχος δεν παρέστη) κλήθηκαν από τον πρόεδρο των Φιλομήρων Σπ. Αρσένη και απένειμαν το βραβείο, ένα μεταλλικό στεφάνι από βελανιδιά (το δέντρο της Ομηρικής Ιθάκης).
Είχαν προηγηθεί οι ομιλίες, του Σπύρου Αρσένη, του μέλους του Δ.Σ καθηγητή Γιάννη Μαρμάρη και του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κωστή, πριν τα δύο τιμώμενα πρόσωπα λάβουν το λόγο και αναλύσουν με πειστικό τρόπο τα επιχειρήματά τους για την Ομηρική Ιθάκη. Και οι δύο συγγραφείς καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών κ. Μεν. Χριστόπουλος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Ελλάδος κ. Στέφος. Μετά την εκδήλωση ο Σύλλογος προσέφερε μια μικρή δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου