Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

H ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ... ΠΙΣΙΝΩΝ


Γλώσσα λανθάνουσα λέει πολλές αλήθειες. Στην προκειμένη περίπτωση η γλώσσα του  Παπακωνσταντίνου δεν ήταν λανθάνουσα. Όταν μίλησε στη συνέντευξη τύπου για την «φορολόγηση των πισινών», προφανώς εννοούσε τις πισίνες που έχουν στα σπίτια τους χιλιάδες Έλληνες και δεν τις δηλώνουν. Όμως, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σκεφτόταν τι περιμένει τους Έλληνες με τα μέτρα που ανακοίνωσε. Άλλωστε, τα εισόδημά μας το φορολόγησε, το μισθό μας επίσης, τις συντάξεις, τα ακίνητα, τα κινητά, τον αέρα που αναπνέουμε εν πάση περιπτώσει.
Ότι θα μας φορολογούσε και τους… πισινούς δεν το περιμέναμε. Να που ήρθε η τρόικα να μας το επιβάλει και αυτό. Η πλάκα είναι ότι οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες του απάντησαν εύστροφα: «Κύριε υπουργέ, όλοι έχουμε από έναν (σ.σ. πισινό)»,
Και με αφορμή το γλωσσικό αυτό ολίσθημα θυμήθηκα το εξής περιστατικό, γνωστό σε πολλούς. Όταν πρωθυπουργός ήταν ο παππούς του σημερινού, έξω από το Καστρί μαζεύτηκαν μαίες και έκαναν διαμαρτυρία. Φώναζαν το όνομα του τότε πρωθυπουργού λέγοντας: “Γ. Παπανδρέου” αλλά φυσικά ακούγονταν» Γάμα Παπανδρέου».
Βγήκε τότε ο αείμνηστος και είπε στους συμβούλους του: “Μα το υπεσχέθημεν και αυτό;”
Αυτό θα μπορούσε να πει και ο υπουργός Οικονομικών σε λίγο καιρό στον ελληνικό λαό.  
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου