Πολύ παλιά συνταγή από την
Ιθάκη, από το βιβλίο ΚΑΤΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΝΑ ΦΑΤΕ! "Οι συνταγές της θειας
Χρυσούλας από την Ιθάκη και τον κόσμο” της Χρυσούλας Ράζου από τις εκδόσεις the
design shop / books.
Το βιβλίο έχει 207 σελίδες
από συνταγές για σαλάτες, πίτες, κυρίως πιάτα και παραδοσιακά γλυκά, μπισκότα,
κέικ και μαρμελάδες. Διαθέτει επίσης αναλυτικό ευρετήριο όλων των συνταγών.
Περισσότερες πληροφορίες: the design shop. Τηλ 210 322 3410
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη
και το πορτοκάλι και τα βάζουμε λίγο στη φωτιά, να δέσουν. Τα βγάζουμε από τη
φωτιά και προσθέτουμε το ζελέ, ανακατεύοντας καλά, να διαλυθεί. Όταν κρυώσει,
το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Έχουμε το γάλα στο ψυγείο από την
προηγούμενη μέρα για να είναι κρύο.
Το χτυπάμε καλά να γίνει
αφράτο. Τότε, το προσθέτουμε στην κρέμα και το ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την
κρέμα σε λαδωμένη φόρμα και την πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο. Τη
σερβίρουμε με φρουτοσαλάτα
ή κομπόστα ή παγωτό. Είναι
πολύ δροσιστική μετά το φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
2 αβγά
¾ του φλιτζανιού του τσαγιού
ζάχαρη
1½ ποτήρι του νερού χυμό
πορτοκαλιού
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
1 πακέτο ζελέ πορτοκάλι ή
λεμόνι
Λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου