Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Η ΙΘΑΚΗ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑ»



Στις 17 Ιανουαρίου του 2009 στην αίθουσα του Δημαρχείου και αφού προηγήθηκε πάνδημη λαϊκή συνέλευση, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού μας η τότε Δημοτική αρχή, το Επαρχείο Ιθάκης, ο Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης, αλλά και μεγάλος αριθμός πολιτών και σε κλίμα ομόνοιας, καλής πίστης και αποφασιστικότητας αποφάσισαν ομόφωνα την δημιουργία ενός άτυπου φορέα που θα είχε αποκλειστικό θέμα την διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανάδειξη του κατάλληλου καλλιτέχνη για τη φιλοτέχνηση του αγάλματος του Οδυσσέα, βασιλιά της Ιθάκης και πρωταγωνιστή του διασημότερου έπους του παγκόσμιου πολιτισμού. Από τότε και μέσα σε δυόμιση χρόνια ο φορέας αυτός με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ιθάκης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιθάκης, του Επαρχείου Ιθάκης και του Συλλόγου Φιλομήρων Ιθάκης έκανε το διαγωνισμό και επέλεξε την συμπατριώτισσά μας Κορίνα Κασσιανού ως καλλιτέχνη. Προχώρησε στην φιλοτέχνηση και υλοποίηση του έργου και σήμερα 20/08/2011με μεγάλη χαρά το παραδίδει στον λαό της Ιθάκης και στους επισκέπτες της.
Αυτοδιαλυόμενος σήμερα, ο ενιαίος αυτός φορέας χαιρετίζοντας την τελετή θα επιθυμούσε το λαμπρό αποτέλεσμα που προέκυψε να λειτουργήσει σαν αέναος γνώμονας των αποτελεσμάτων που μπορεί να επιφέρει η ανιδιοτελής και ειλικρινής συνεργασία των υγειών δυνάμεων του νησιού μας.
Κλείνοντας θα ήταν άδικο να μην τονιστεί πως όλα τα παραπάνω θα ήταν αδύνατα χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και άοκνη προσπάθεια του Δημάρχου Κεφαλληνίας και τότε βουλευτή του Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Αλέξανδρου Παρίση.
Ο. Κ
Οδυσσέας-Πηνελόπη: Έργο του Νίκου Εγγονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου