Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Με έναν μύθο να την ακολουθεί, όπως εξάλλου όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή, το μικρό νησί του Ιονίου μας συστήνει την παραλία Γιδάκι και μας προσκαλεί σε μία detox εμπειρία διακοπών στην Ιθάκη. Στις παραλίες της Ιθάκης η συνταγή είναι απλή: λευκό βότσαλο, κρυστάλλινα νερά και ένα μαγευτικό καταπράσινο καλοκαιρινό τοπίο. Έτσι ακριβώς είναι και η παραλία Γιδάκι που καταφέρνει να ξεχωρίσει μέσα από την απλότητά της. Πόλος έλξης πολλών celebrities, εγχώριων και μη, ο μικρός κόλπος της παραλίας είναι απόμερος και γραφικός και το μόνο που μπορεί να σας υποσχεθεί είναι απομόνωση και απολαυστικές βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά του. Για πολλούς το Γιδάκι θεωρείται η καλύτερη παραλία της Ιθάκης γιατί εκεί ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το μπάνιο του έχοντας μαζί του μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Αφοπλιστικά όμορφο και με ένα σκηνικό ιδανικό για low profile διακοπές, το Γιδάκι μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο ότι οι καλοκαιρινές διακοπές οφείλουν να είναι ανεπιτήδευτες. Ξεχάστε για λίγο τις οργανωμένες παραλίες και τα μοδάτα beach bars, απλώστε την πετσέτα σας πάνω στα μικρά βοτσαλάκια, διαλέξτε στο mp3 το σάουντρακ που ταιριάζει με το περιβάλλον και νιώστε τη γαλήνη της παραλίας. Βασική προϋπόθεση για την παραμονή σας στην συγκεκριμένη παραλία, είναι η χαλαρή διάθεση και η ανάγκη αποτοξίνωσης από τους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων.
Πώς θα φτάσετε: θα πάρετε ένα από τα καραβάκια που φεύγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, και σε περίπου 20 λεπτά θα βρεθείτε να κολυμπάτε στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας. Επίσης, αν σας αρέσει η πεζοπορία μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πευκόφυτο μονοπάτι το οποίο ξεκινά από τον κόλπο του Σκίνου και κατεβαίνει προς το Γιδάκι.
Tips: νερά και αναψυκτικά θα προμηθευτείτε από τη μία και μοναδική καντίνα της παραλίας. Όλα τα άλλα, όπως ομπρέλες, ψάθες και σνακ, φροντίστε να τα πάρετε μαζί σας γιατί εκτός από ευχάριστη θα κάνουν την παραμονή σας στο Γιδάκι και πολύωρη.
POST BY Έφη Οικονομοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου