Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


1. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά θα πρέπει να ξέρουν ότι θα κρίνονται καθημερινά, γι αυτό ας μην ξινίζουν τα μούτρα τους και κόβουν τη μιλιά σε όσους τους κάνουν κριτική.
2. Αλήθεια σε ποιες από τις αποφάσεις του ΔΣ υπάρχει συνεδρίαση με τη θέση της Τοπικής Ενότητας Βαθέως, οι Τοπικές Ενότητες δεν διευθύνονται από τα Βόρεια προάστια, από το εξωτερικό, η τη Πελοπόνησο και οι σύμβουλοι της κάθε Τοπικής Ενότητας είναι εκείνοι που θα πρέπει να δίνουν λύσεις στη καθημερινότητα και να προωθούν θέματα στο ΔΣ και όχι οι εθελοντές έμμισθοι και άμισθοι. Τώρα που ο Πρόεδρος κ. Αγγελος είναι Ιθάκη για διακοπές, άντε ας συγκαλέσει καμμιά δεκαριά ΔΣ, οπότε νάχει και παρακαταθήκη αποφάσεις, από να βγαίνει εκτεθειμένος πολλές φορές ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος.
3. Επίσης άλλες Τοπικές Ενότητες όπως αυτή του Περαχωρίου πέρασε από τη χειμερία νάρκη, πέρασε στη καλοκαιρινή αποχαύνωση -εκτός και αν οι κλιματικές συνθήκες στο Περαχώρι & Καλαμάτα, έχουν αλλάξει ξαφνικά και δεν το πήραμε είδηση- και προχωράμε για την επόμενη χρονιά. Καλά να περνάς πρόεδρε κ. Μάκη μας!!
4. Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ διαβάστε το κανονισμό της λειτουργίας του ΔΣ, γιατί ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε ερωτήσεις συμβούλων, οι ερωτήσεις προς το Δήμαρχο να γίνονται στο τέλος, είναι μόνο όταν οι ερωτήσεις με πλάγιο τρόπο πάμε να τις αποφύγουμε….. Επίσης είναι υποχρεωτικό να δίνεται το λόγο σε πολίτες και πολύ περισσότερο σε αυτούς που κουβαλάνε πάνω από 10 και 20 χρόνια θητείας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
5. Εκτός αν και εσείς ακολουθήτε την ίδια τακτική του Δημάρχου σας που τους θέλει να «το βουλώσουν και να εξαφανιστούν».
6. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος, γραμματέας του ΔΣ είναι υποχρεωμένος να κρατάει με ευλάβεια τα πρακτικά σε κάθε ΔΣ για να μην επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. Θέματα που δεν ψηφίστηκαν να γράφονται ότι ψηφίστηκαν, θέματα που συζητήθηκαν να μην αναφέρονται καν και θέματα που ψηφίστηκαν μόνο από τη πλειοψηφία να καταχωρούνται και μάλιστα να δημοσιεύονται κιόλας ότι πέρασαν με ομόφωνες αποφάσεις.
7. Αρχισαν και λιγοστεύουν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στο Δήμο Ιθάκης, άλλη γιατί είχε κάτι μήνες να πληρωθεί, κάποιος άλλος γιατι δεν είχε τύχη σε πρόσφατες πρόσληψεις με 8μηνη σύμβαση να συνεχίσει να κάνει τον εθελοντή-μάλιστα αυτός και από πείρα έκανε τη δουλειά του, κάποια άλλη την έχουν στο περίμενε από τον ΑΣΕΠ και πάει λέγοντας. Μια κ. Πελαγία μαθαίνω ότι μπαίνει δυνατά στο παιγνίδι….. και είναι και η μόνη που θα ασχοληθεί σοβαρά όπου και να την βάλλουν.
8. Κύριε Ευστάθιε του ΔΣ μετά από κάθε Δημοτικό Σύμβουλο δεν πάτε τους αγανακτισμένους Συμβούλους για κέρασμα στο "Παρ αθιν αλός". Φτιάχνει κάτι χάμπουργκερ ο Μάρκος με τσίλι και μουστάρδα καυτερή, κόλαση...μόνο έτσι θα τους φύγει η κάψα και ο τσαμπουκάς.
ΥΓ. Αποθημένα θα πρέπει να έχει ο ξερόλας πρώην Δήμαρχος κ. Τηλέμαχος και σε κάθε ΔΣ θέλει με το έτσι θέλω να πετιέται να λέει την αποψή του…..έχει ξεπεράσει και την κ. Μέλπω!!!! 
κουτσομπολιού γεε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου