Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2012


Αρκετοί από εσάς που ξενυχτάτε, ίσως είχατε την τύχη να βρεθείτε καμιά φορά στο ζαχαροπλαστείο του ΧΑΝΟΥ στη πλατεία και σε μια παρέα που το ξενυκτάει ως το πρωί. Αποτελείται από Θιακοαθηναίους συνήθως αρκετές φορές τον κύκλο τον κλείνουν και μόνιμοι κάτοικοι και οι συζητήσεις αναλώνονται στην πολιτική στην αστροφυσική στο θέατρο κα. Τελευταία, βρέθηκε και ο αστρολόγος Χρήστος Παίζης  όπου και ρωτήθηκε αν το 2012 έχει αποδεικτεί ως σημείο αναφοράς για όλα σχεδόν τα παράξενα φαινόμενα και τους εναλλακτικούς τρόπους σκέψης.
Ο Χρήστος απάντησε και όλη η νύκτα αναλώθηκε με αυτό το θέμα.
«Αστρολογικά, το 2012 είναι μία χρονιά πρόκληση. Σίγουρα θα είναι η εποχή όπου θα έχουμε, για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του Νίτσε, «αντιστροφή των αξιών», θα έρθουν τα πάνω-κάτω, όπως θα λέγαμε κοινώς. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος του κόσμου και είναι γελοίο να το κουβεντιάζουμε έτσι. Σημαίνει τέλος μίας μορφής κόσμου!
Μα να σας πω κάτι, μήπως αυτό δεν ξεκίνησε ήδη; Σε επίπεδο κλιματολογικό, σε επίπεδο οικονομικό, σε επίπεδο πολιτικό… ανατρέπονται όλα. Θεωρώ πως αυτή η αποδόμηση θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο και θα συνεχιστεί με κάποια πολύ ισχυρά γεγονότα σε κάθε τομέα: γεωπολιτικό, γεωφυσικό κ.ο.κ..
Δυστυχώς δεν νομίζω ότι αυτό το οποίο θα ακολουθήσει θα είναι ό,τι πιο ευχάριστο υπάρχει, χωρίς να θέλω να γίνω καταστροφολόγος. Απλώς το ξέρουμε όλοι, όπως λέει και ο Παλαμάς, «όποιος ζητάει Ανάσταση, στο Γολγοθά ανεβαίνει», θα πρέπει να υπάρχει μία καθολική ανατροπή, για να μπορέσει ακριβώς να εμφανιστεί κάτι καινούργιο.
Είπατε ότι όσα θα γίνουν το 2012 δεν θα είναι και τα πιο ευχάριστα. Τι εννοείτε;
Κοιτάξτε, κανένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία δεν έγινε με τον ευκολότερο τρόπο. Πολλοί spiritual και new age κύκλοι υποστηρίζουν ότι το 2012 θα γίνει ένα συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας. Ναι, αλλά και αυτοί ακόμα μιλούν για μία διαδικασία κάθαρσης πριν φτάσουμε στον «παράδεισο». Ακόμα και αυτοί, μέσα στη μεσσιανική εσχατολογική λογική που έχουν, δείχνουν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.
Οι ερωτήσεις έπεφταν σαν το χαλάζι και μάλιστα ρωτήθηκε και για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, τι ακριβώς θα συμβεί το 2012 αλλά και για τις επόμενες χρονιές;
Εννοείται ότι θα δούμε την αλλαγή και στη χώρα μας, αλλά το 2012 δεν την επηρεάζει περισσότερο από τις άλλες χώρες. Φαίνεται να είναι ένα φαινόμενο ευρύτερης δυναμικής. Μες την ευρύτερη δυναμική, θα παρασυρθεί και Ελλάδα μας.
Σύμφωνα πάντα με την αστρολογία, τι είναι να συμβεί από το 2013 και μετά;
Ξαναλέω, ο αστρολόγος επειδή είναι επιστήμονας, βασίζεται πάντα πάνω σε κάποιο εμπειρικό υλικό. Εάν λοιπόν πρώτα δεν υπάρχει το εμπειρικό υλικό του 2010 και του 2011, θα ήταν ανόητη, κενή ψευδοπροφητεία αν πω οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου