Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ !!!


Διάβασα στο πάντα «έγκυρο» και κατάπτυστο Blog που «λατρεύει» την Ιθάκη, κατά Καμίνια μεριά και επειδή με προκάλεσε ως νεοσυσταθείσα και μη ηλεκτρονική κουτσομπόλα, (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και μάλιστα μας έδωσε την άδεια αναδημοσιευσης…μπορούν να αναδημοσιεύσουν το άρθρο και μάλιστα μας προτρέπει…ας γράψουμε και μια αλήθεια… Και επειδή το συνάφι αυτό γράφει μόνο την αλήθεια, αλλά τη μόνη αλήθεια που δεν μας λέει είναι ο πρότερος «καθώς πρέπει» βίος της αυτού εξοχότητας του Δημάρχου μας, ανήκουν και αυτές από κείνες/ους που πιπιλάνε την καραμέλα …. Μα δεν τον ξέραμε και όλοι τον ξέρουνε τι κουμάσι ήταν !!!
Λοιπόν ας σας αναδημοσιεύσουμε άντε μήπως πάρουμε και κομμάτι της επισκεψιμότητας σας.
«ΤΟ ΕΠΑΡXΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ, το σίγουρο είναι πως έχουμε επαρχείο. εχουμε ένα κτήριο, με μια μεγάλη πινακίδα που δεσπόζει του γραφικού λιμένος, Αυτό το κτήριο έχει και υπαλλήλους, που πληρώνονται κάθε μήνα αδιαλείπτως, από τον κρατικό κορβανά. Εχει και ρεύμα.Που σημαίνει πως κάθε δίμηνο, κάποιοι ( ποιοι άραγε??) πληρώνουν το λογαριασμό στη ΔΕΗ. Εχει και νερό κι έχει και τηλέφωνα. Δεν έχει έπαρχο.
Δείτε λοιπόν το επαρχείο Ιθάκης, πρόκληση για κάθε Ιθακήσιο, τούτες τις χαλεπές μέρες, που κόσμος και κοσμάκης, λέει το ψωμί ψωμάκι και που το ‘ χει ‘ρίξει στην αστρολογία για να δει πώς θα επιβιώσει, στο δικό του αύριο:   
 http://www.kefalonia.eu/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=14
Πληρώνει λοιπόν, το ελληνικό δημόσιο ( έστω κι έτσι που το καταντήσανε, αυτές ακριβώς οι πολιτικές) : Ενοίκιο-φως-νερό- τηλέφωνα, το λιγότερο 2.000 € μηνιαίως.
Πληρώνει γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου επάρχου. Πληρώνει υπάλληλο του τμήματος διοικητικών υποθέσεων-κοινωνικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής και τεχνικών υπηρεσιών ( αυτό κι αν είναι αντικείμενο!!!). Υπάρχει και γραφείο οικονομικής ανάπτυξης και υποδομών(!). Ευτυχώς αυτό δεν έχει υπάλληλο. Υπάρχει και γραφείο τουριστικής ανάπτυξης με υπάλληλο ( να ξέραμε πώς αναπτύσσει  τον τουρισμό….) Κι ακόμη γραφείο Υγείας και πρόνοιας με υπάλληλο ( το μοναδικό που μπορεί να έχει λίγο αντικείμενο, ανάλογα τη διάθεση). Η πολεοδομία, έχει ενταχθεί στις υπηρεσίες του δήμου.
Εν ολίγοις αυτή η πινακίδα, στοιχίζει μηνιαίως  πάνω από 10.000 €, στην άδεια τσέπη του έλληνα φορολογούμενου, με απόδοση εργασίας….. αέρα πατέρα.
Πολλοί ιθακήσιοι, εγγράμματοι, αγράμματοι σκεπτόμενοι και μη, περνώντας από κει…. ξεροκαταπίνουν… και σκέφτονται…. Μερικοί θέλουν να βρίσουν, άλλοι να φωνάξουν… αλλά τελικά γελάνε ηλιθιωδώς….. έτσι όπως τους ήθελε και τους θέλει η κομματικοκρατούμενη ακόμη,  ξεβράκωτη Ελλάς.
Και δε μιλάει κανείς. η περιφέρεια, επιμένει να θέλει στο Θιάκι επαρχείο δεν μας  ενημερώνει τι έργο ακριβώς επιτελούν αυτοί οι υπάλληλοι; γιατί κανείς δεν ξέρει. Οι εντός του κτηρίου, βολεύονται. Και γιατί να μιλήσουν. Η αντιπολίτευση είναι το μόνο που δεν την ενοχλεί ( γιατί άραγε??) . Αυτή, έχει μοναδικό στόχο να καθαιρεθεί ο δήμαρχος. Έχει τους δικούς της, προσωπικούς λόγους.  Και βλέπει και ό,τι κομματικά τη βολεύει, και δεν ακουμπάει ό,τι μπορεί να της αφαιρέσει έστω και μια ψήφο στις επόμενες εκλογές. Οι υπάλληλοι, νέοι είναι, ας δουλέψουν να ζήσουν… Άλλη πάλι λύση είναι, οι ίδιοι υπάλληλοι, να παρέχουν βοήθεια σε 20 συμπολίτες μας που τη χρειάζονται. Να ασχολούνται κι αυτοί με κάτι. Κανονικά θα έπρεπε να το ζητήσουν οι ίδιοι εφ’ όσον η περιφέρεια αντιμετωπίζει το θέμα… τρία πουλάκια κάθονται… κι υπολογίζει την Ιθάκη ως ακατοίκητη…
Εμείς πάντως περιμένουμε απάντηση. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Δεν ανέχεται κοροϊδίες και ασάφειες. Απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις και σωστές λύσεις. Και προ πάντων, αντιδρά στις προκλήσεις…..
 Κι αυτό είναι μεγάλη πρόκληση…..
Υ.Γ  Όσες  απ’ τις νεοσυσταθείσες και μη ηλεκτρονικές κουτσομπόλες, παλιά μου τέχνη κόσκινο) συμφωνούν, μπορούν να αναδημοσιεύσουν το άρθρο. Ας γράψουν και μια αλήθεια……»

ΤΩΡΑ ας μας απαντήσετε εσείς που λέτε μόνο την αλήθεια ως στρουθοκαμηλίζοντες !!! Δεν θα μπορούσε κορίτσια της αυλής, μια πρόταση κάνω μην με παρεξηγήσετε, να δώσει ο εκατομμυριούχος Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός τα 9 και κάτι εκ. ευρώ που χρωστάει στο Κράτος και εσύ αδελφή ψυχή κάτι ψιχουλάκια που χρωστάς στο ΙΚΑ  και όπου αλλού, έτσι δεν θα εξασφαλίζονταν τα έξοδα του πρώην Επαρχείου Ιθάκης για τα επόμενα 100 χρόνια!!!
Οπότε αξιαγάπητες μου κυρίες τα έξοδα σας μαράνανε  η  η  Αντιπεριφερειάρχης Σαρδελή (το όνομα Σαρδελή σας εχει γίνει εφιάλτης) που από την αρχή σας έχει μπει στο μάτι –περίεργες που είστε εσείς οι γυναίκες μην δείτε άλλη να προκόψει. Πάντως επειδή λέτε την αλήθεια, πείτε και του ψηφοφόρου σας ιδιοκτήτη του κτιρίου, ότι πολύ θα θέλατε να του ξενοικιαστεί το οίκημα, πείτε μας πόσο στοιχίζει το ισόγειο φάτσα στη θάλασσα που στεγάζεται το πολεοδομικό γραφείο το Δημάρχου σας, στέγαση, φώτα, νερά, τηλέφωνα και τότε κόψτε κάτι από το λογαριασμό. Εκτός εάν το υπάρχων γραφείο βγάλει τα έξοδα του από τούς ελέγχους που του έχετε δώσει εντολή να κάνει σε όλα τα παράνομα! Ας ξεκινήσει πρώτα από τα δικά σας και μετά βλέπουμε….
Και επειδή σας έχει πιάσει τελευταία μια τάση οικονομίας, είναι η δεύτερη-τρίτη φορά που ο καλός σας Άρχων χρησιμοποιεί τη συγκοινωνία και όχι το «ναυλωμένο» σκάφος της Οικογένειας σας για το πήγαινε-έλα στη Ρουμανία. Ας είναι καλά ο Λιμενάρχης που κάνει καλά τους ελέγχους του!!! Και επειδή τα λεφτά του Επαρχείου σας μαράνανε, δεν βλέπετε τα ενοικιαζόμενα του Δήμου για γραφεία των υπηρεσιών του σε ημέτερους, αφού το πρώην Δημαρχείο είναι 6-7 μήνες άδειο και ερμητικά κλειστό, ενώ η αδελφή εθελόντρια και παρά λίγο σύμβουλος με την άλλη νόμιμη σύμβουλο έχουν δικά τους γραφεία με θέα την υπό προθεσμία πλατεία στο Βαθύ.
Όσο για τους υπαλλήλους αφήνω σε άλλους να σχολιάσουν τις κακίες σας πως αλήθεια μοιάζει το κείμενο σας με εκείνο της καλής και κακής υπαλλήλου στο ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου