Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΣΕΝΗΣ: ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ: ΛΕΤΕ ΝΑΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ;


Ας δούμε τι προτείνει ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Αρσένης στην τόσο ενημερωμένη ιστοσελίδα http://www.ithacanews.gr,  μια «λύση ανάγκης» για την άμεση λειτουργία του Ξενώνα Ηλικιωμένων στη Ιθάκη.
«Ο «Οίκος Ευγηρίας» που τα χρήματα από την κληρονομιά Δημοσθένη Συρμή,  που έφερα σαν Δήμαρχος από την Αυστραλία το 1994, τρεις μήνες πριν αποχωρήσω οικειοθελώς από το δημαρχιακό αξίωμα, παραμένουν ακόμα στην τράπεζα.
- Το Κ.Π.Ε. είχε έδρα τον πρώην δημοτικό ξενώνα «ΟΔΥΣΣΕΥΣ»  και λειτουργούσε τα δύο τελευταία χρόνια. Το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο να δεχθεί εκεί τον ξενώνα ηλικιωμένων, ή όπως αλλιώς θα ονομάσουμε ο ίδρυμα που θα στεγάσει τους ανήμπορους συμπατριώτες μας.
- Μόνο λίγα χρήματα, 20.000 – 25.000 ευρώ περίπου από τα 300.000 περίπου που υπάρχουν, θα χρειαστούν για να προσαρμοστεί το κτίριο στη νέα του αποστολή.
- Τα υπόλοιπα χρήματα, αλλά και εκείνα που υπάρχουν ακόμα στην Αυστραλία, θα είναι μια πολύ σοβαρή επένδυση για το μέλλον και την απρόσκοπτη λειτουργία του ξενώνα ηλικιωμένων για πολλά χρόνια (γιατί αν εξαντληθούν τα χρήματα αυτά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας το ίδρυμα αυτό δεν θα μπορέσει να επιβιώσει).
- Μέσα σ΄ ένα μήνα όλα θα είναι έτοιμη εάν βέβαια υπάρξει πολιτική βούληση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, που φοβάμαι όχι μόνο ότι δεν υπάρχει, αλλά η επιμονή της να χαλάσει όλα τα χρήματα στη μετασκευή της μαθητικής εστίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για τα χρήματα, αλλά και για τον ίδιο το στόχο που είναι σημαντικός για το νησί μας.
- Τώρα όμως που ο Ξενώνας Ηλικιωμένων μπορεί, για τους λόγους που προαναφέραμε να γίνει άμεσα στον δημοτικό ξενώνα, θα είναι έγκλημα εάν η δημοτική πλειοψηφία (φταίνε κι αυτοί που παρασύρονται από το Δήμαρχο) εμείνει στην θέση της να γίνει στη Μαθητική Εστία ο ξενώνας ηλικιωμένων.
- Φοβάμαι πως εάν ο λαϊκισμός και η μεγαλομανία επικρατήσουν θα χαθούν και οι δύο στόχοι. Και τότε θάμαστε άξιοι της μοίρας μας που βγάλαμε Δήμαρχο το Γιάνναρο!!». ΙΔΩΜΕΝ μιας και είναι άγνωστες οι βουλές του Δημάρχου μας… και πολύ περισσότερο οι βουλές του «Γιάνναρου»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου