Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!


Στο χορό των αντιδράσσεων για την πρόταση της Περιφέρειας μπήκε και η Ιθάκη. Δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα Αναγνωστών μας απο εκεί,  που μας παραπονέθηκαν (να το πούμε ευγενικά)  γιατί δεν αναφερθήκαμε και δεν καταγγείλαμε το ΠΣ και για την απόφαση όσο αφορά την αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών και στην Ιθάκη. Αγαπητοί φίλοι, δεν ξέραμε τι έχει αποφασίσει ο Δήμος Ιθάκης για το πρόβλημα. Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών κα Σμαράγδα Σαρδελή ψήφισε υπέρ του σχεδίου της Περιφέρειας. Δεν ακούσαμε αντίλογο ή επιφύλαξη. Υποθέσαμε ότι είχε την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Ομως !
    * Το πρόβλήμα  δεν είναι ΜΟΝΟ για Κεφαλονιά και Ιθάκη.
    * Εχουμε πάρει χαμπάρι τι μεγάλο κακό γίνεται δίπλα στις Εχινάδες??
    * Πόσο έχουν επεκταθεί οι ιχθυοκαλλιέργειες εκεί;  και δώστου όλο και αυξάνονται;
    *  Στην Περιφέρειά μας ανήκουν και αυτά τα μικρά νησιά. Ποιός τα προστατεύει;;;
    * Ποιός επέτρεψε να γίνουν ένα απέραντο ιχθυοτροφείο;
  ΡΩΤΑΜΕ τον κύριο Περιφερειάρχη: Ποιός ανέλαβε εργολαβία να μετατρέψει  την θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο; Για ποιόν δουλεύουν όλοι, είτε από αφέλεια, είτε από πεποίθηση , είτε από άγνοια;
 √ Αναρωτιούνται και οι κάτοικοι του Πόρου
 Αν φέρατε το ζήτημα σε ψηφοφορία τόσο αργά από αμέλεια, σημαίνει ότι αδιαφορήσατε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιοχή μας.
Αν το φέρατε γνωρίζοντας ότι έχει παρέλθει η προθεσμία τότε ακολουθήσατε παρελκυστική τακτική και προσχηματικά φέρατε το ζήτημα στο συμβούλιο.
Και στις δυο περιπτώσεις θα έχετε εγκληματήσει ως θεσμός διπλά, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση που ψηφίσατε τελικά.  Με την ειλικρινή ελπίδα οι φήμες αυτές να είναι ψευδείς, αναμένουμε κάποια δημόσια δήλωσή σας για το θέμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!
Η Περιφέρεια και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης δέχτηκαν κύμμα διαμαρτυριών εξοργισμένων κατοίκων  για τον τρόπο που ψήφισαν.
Σήμερα Κυριακή ο Πόρος και η Σάμη ξεσηκώνονται!  Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εντός των επόμενων ωρών ο Περιφερειάρχης θα κάνει δήλωση για "απόσυρση" της πρότασης της Περιφέρειας.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!
Η πρόταση της περιφέρειας είναι γνωμοδοτική προς το Υπουργείο. Αυτό που οι Κεφαλλονίτες και οι Θιακοί απαιτούν είναι : 
    * ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ -
    * ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΤΙΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
    * ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. 
 Η Περιφέρεια πρέπει να απορρίψει και το σχέδιο του Υπουργείου, γιατί από κει θα μας έρθει η κατακεφαλιά.Το Υπουργείο νομοθετεί και νομοθετεί όπως θέλει.
Κάποιοι τεχνοκράτες μελετητές αποφάσισαν να καταστρέψουν την πιο τουριστική ΝΑ περιοχής της Κεφαλονιάς από τον Καταλειό- την Σκάλα έως τολιμάνι του Πόρου (όπως δείχνει ο χάρτης του Υπουργείου) ελαφρά τη καρδία.
Ο ρόλος του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και άλλων βουλευτών των Ιονίων Νήσων:
Χωρίς την στήριξη των βουλευτών των νησιών στο αίτημά μας, δύσκολα θα δικαιωθούμε. Προχθές ο Πρωθυπουργός κάλεσε και συνομίλησε με τους Επτανήσιους βουλευτές. Δελτία τύπου από την πλευρά των βουλευτών δεν είδαμε. Εδω και μύγα να πετάξει μέσα στα γραφεία τους, στέλνουν Δελτίο Τύπου , ολόκληρο πρωθυπουργό είδαν και δεν το κάμανε βούκινο; Τόσες μέρες περιμένουμε υπομονετικά να μας στείλουν ένα δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε.. και κυρίως τι του είπαν για τα προβλήματα των νησιών μας.
 ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΑ MEDIA ΤΩΝ  ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
    *  Ζητάμε την θερμή υποστήριξής σας στο αίτημά μας!
    * Σήμερα είναι η Κεφαλονιά και το Θιάκι, αύριο;
Αναρτήθηκε από http://kefaloniapress.gr

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση προτού τα δύο νησιά βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων από τις άσκεφτες ψήφους κάποιων και στα σαγόνια των μεγαλοσυμφερόντων....

    Φιλοίτιος 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή