Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΑΙΝΑ: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΙΩΣΩ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ «ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ», ΣΤΟ «ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΠΙΑΣ»


Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε από τις πηγές πληροφόρησης που έχουμε, από κάποιους/ες υπάλληλους του Δήμου Ιθάκης, έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε ,ότι με την ανάληψη  -αμάν και πότε- της νέας Ειδικής Συμβούλου, άμα εγκριθεί, θα αναλάβει η ίδια ως παιδαγωγός που είναι, την αναβίωση των εθίμων της Μπούρκας και της Γουρουνίτσας. Ήδη το έθιμο της μπούρκας το έχουν αναθέσει σε υπαλλήλους που έχει διαπιστωθεί ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του Δήμαρχου, έχασαν σημαντικά προνόμια κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και επιθυμούν διακαώς την,  με οποιοδήποτε τρόπο, απομάκρυνση του Δήμαρχου από τη δημαρχία, ευελπιστώντας στην επαναφορά των απολεσθέντων  προνομίων τους.  
Μέσω αυτών λοιπόν, πληροφορούνται, εν ριπή οφθαλμού, τα blogs του Καραβία. Και βέβαια η πληροφόρηση διανθίζεται με τη…… λαχτάρα ευόδωσης του επιθυμητού… να πάει από κει που ήρθε!!!
Τα προνόμια αυτά, ήταν αφ’ ενός  η ανάληψη ρόλων  Δημαρχίσκων, κόβοντας και ράβοντας κι αποφασίζοντας επί παντός θέματος, καπελώνοντας πολλές φορές και συναδέλφους τους,   και πουλώντας εκδούλευση στους δημότες, κι αφ΄ ετέρου η απεριόριστη ελευθερία κατά την ώρα εργασίας, να πηγαίνουν για ψώνια, στο κομμωτήριο, στο σπίτι για μαγείρεμα, να θηλάζουν το παιδί ,στη φιλενάδα για καφέ, ή στην καφετέρια,  χωρίς να έχουν το άγχος να ρίξουν και μια ματιά στο ρολόι, μήπως κι έλειψαν πολύ από την υπηρεσία τους. Ήταν μερικοί/ες που αποτελούσαν και πρόκληση για τους υπόλοιπους. Γνωρίζουν και οι ίδιοι/ες  και οι συνάδελφοι τους κι ο κόσμος. 
Μερικές φορές το θέμα έχει πλάκα, γιατί ενώ η εντός έχει ενημερώσει άμεσα τους εκτός, οι εκτός δεν μπορούν να το ανακοινώσουν, γιατί  θα  εκθέσουν την εντός. Κι ο δήμαρχος, το ξέρει αυτό …..περιμένει να βρουν τον τρόπο…… το διασκεδάζει…. και χαίρεται αυτόν τον αμφίδρομο επικοινωνιακό σύνδεσμο…. που σκοπό έχει την ανάπτυξη της νήσου.


Το έθιμο της Γουρουνίτσας «Το λιώσιμο του Γουρουνιού» όπως λέγεται θα ξεκινήσει με τη καινούργια χρονιά, θα διοργανωθεί στο Περαχώρι και θα συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις της Αποκριάς του Δήμου Ιθάκης το 2012, που σκοπό θα έχει και αυτό την ανάπτυξη του πολιτισμού του νησιού μας. Ήδη αρκετοί Περαχωρίτες από την αρχή του χρόνου έχουν βαλθεί να μεγαλώσουν γουρούνια για το σκοπό αυτό. Μάλιστα ο Δήμαρχος προθυμοποιήθηκε να τους πληρώσει τα χοιρινά -πως είχε κάνει προεκλογικά στον Πλατρειθιά και αγόρασε όλα τα εναπομείναντα χοιρινά σουβλάκια προς ενίσχυση του Ομίλου του χωριού που διοργάνωνε το πανηγύρι. Οι Περαχωρίτες δεν δέχτηκαν τη προσφορά, αν και αρκετοί από αυτούς δεν διαθέτουν μνήμη για την περί Γιάνναρου πορεία!!!!
ΥΓ. Λέτε να δούμε και το «λιώσιμο της πάπιας», προκειμένου η Ιθάκη να κάνει και εξαγωγή φουαγκρά!!
ΠΗΓΕΣ:
1. Ανάρτηση του συνδρομητικού ILOVEITHAKI
2.  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΟΣ του Κων. Λεμπέση
3.  NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3463 / 2006 (ΦΕΚ 114, τ. Α’)
4.  ΚΙΟΝΙ του Σπύρου Δενδρινού
5.  Αρχεία Δήμου ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
6.  Αρχείο φωτογραφιών κατασκηνώσεων ΦΩΤΟΧΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου