Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ




Είναι αλήθεια πως στο διάστημα αυτών των ημερών οι επαγγελματίες μαστιγώθηκαν αλύπητα και είδαν τον κόπο τους να εξανεμίζεται και να γίνεται ένα μάτσο σίδερα και από ό,τι απόμεινε από τα ερείπια να το καίει ο ήλιος και να το δέρνει η θάλασσα.\Έγινε η Ιθάκη του μεσοπολέμου και διαλύθηκε η υποτυπώδης τουριστική υποδομή που υπήρχε από ιδιωτική πρωτοβουλία για να μείνει ο τουρίστας άφωνος μπροστά στη μανιώδη καταστροφή μέσα στο καλοκαίρι.
Χαλάλι όμως, αν πρόκειται να είναι η χαρά του κομπλεξισμού και η επιτυχία του αποτυχημένου, που τώρα αισθάνεται δυνατότερος.
Χαλάλι, αν είναι να βλέπει τη θάλασσα ο απόδημος κάνοντας ρηλάξ, μια και δεν θα τη δει φουρτουνιασμένη γιατί η πρώτη βροχή και ο χειμώνας πρέπει να το βρούνε στην πόλη. Χαλάλι, αν είναι για το νοικοκύρεμα του τόπου μας.
Χαλάλι, αν επιτέλους άρχισε να μπαίνει τάξη στην Ελλάδα.
Μάταια όμως περιμένω να δω τον κουλτουριάρη στον ήλιο και στον αέρα, απαλλαγμένο επιτέλους από την ασχήμια της τέντας που τον ενοχλούσε.
 Άδειες οι καρέκλες οι γραφικές!
Κάθε τόπος έχει τους άρχοντες που του αξίζουν και ας βασιλεύει σήμερα η ρουφιανιά.
Κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια προβληματίζεται γιατί επένδυσε, μόχθησε κι έδωσε τη ζωή του στο νησί που αγάπησε, εύχεται να μην ντρέπεται να περπατήσει.

Το άλλο μάτι του τόξου.

2 σχόλια:

  1. πρέπει να είσαι κουλτουριάρης για να μην σου αρέσει η παράγκα του καραγκιόζη με τις τέντες κάθε είδους; Μήπως ο κόπος των επιχειρηματιών και η τουριστική υποδομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ήταν χτισμένα αυθαίρετα σε δημόσιο χώρο που δεν τους ανήκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kyrie esi...gkremizoun tis tentes kai kala kanoun ...2011 eimaste,an eixame axira anti gia tentes pali tha fonazate!!kati allo tha ftiaxtoun kalitero kai na teriazei sto nhsi.eseis disfimizete to nhsi mas..polemate opoion einai pano apo sas..oloi thelete ti thesi kai thn karekla....anti na yposthrizeste 10 anthropoi pou eiste oloi kai oloi trogeste....oraio paradeigma dinete sta paidia sas kai stous xenous...exete ginei rezili panelladikos...an de exete kati kalo na peite mh lete tipota...anarothsou esi eisai kaliteros???an hsoun tha hsoun sthn karekla...megalosate kai xexasate ta panta apo timi..axioprepeia..kante douleia sas kai min asxoleiste ama de sas aresei...an eiste toso patriotes ftiaxte eseis to nhsi opos lete...tosa lefta exei ayth h karekla loipon..??anyway TOULAXISTON KATI KANOYNN !!!!!EITE AGALMA EITE PLATEIA EITE TENTESS!!xipniste kai afiste thn polithrona tou frafeiou sas kai ta facebook.piaste to TSAPI!MPOUXTISAME APO LOGIA!enas neos apo athina pou ntepete gia tous sugkekrimenous thiakous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή