Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιείται από χθες στο Αργοστόλι , έγιναν  και οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Η Περιφέρεια μας συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης με 11 αντιπροσώπους, από αυτούς οι 8 είναι εξ ουφιτσίου : ο Περιφερειάρχης και οι 7 αντιπεριφερειάρχες , ενώ τρεις (3) εκλέγονται  με ψηφοδέλτια μεταξύ των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. 
Για την εκλογή των αντιπροσώπων είδαμε να γίνονται διάφορες "συμμαχίες" , στις γραμμές της αντιπολίτευσης.  Κάτι συνηθισμένο σε τέτοιου επιπέδου όργανα.
* Η συμμαχία των συνδυασμών των  Γιώργου Καλούδη, (Ανεξάρτητος) Θόδωρου Γαλιατσάτου (ΑΝΑΣΑ) και Νίκου Βλάχου (Φώτης Κουβέλης), έλαβε 9 ψήφους και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο. Από ότι φαίνεται δυο περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Σπύρου ψήφισαν την συμμαχία της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
 * Ο συνδυασμός του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, έλαβε 20 ψήφους και εξέλεξε  2 αντιπροσώπους.
*  Ο συνδυασμός του Ηλία Μπεριάτου έλαβε 6 ψήφους και δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο, όπως άλλωστε και οι συνδυασμοί του ΚΚΕ  (3 ψήφους) και ΑΝΤΑΡΣΙΑ (1 ψήφο) δεν ξέλεξαν κανέναν .
http://kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου