Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ?


Συμπαθητικοί  οι έγχρωμοι που έρχονται στο νησί μας από τη Πάτρα και πουλάνε DVD και CD, έχουν ενσωματωθεί στη κοινωνία μας. Απώλειες όμως άνω των 40-50 εκατομμυρίων ευρώ υφίστανται ετησίως μόνο οι εταιρείες βίντεο από την «πειρατεία» κινηματογραφικών ταινιών στη χώρα μας. Αρκεί να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο χάνει πάνω από 25 εκατ. ευρώ από φόρους επί κερδών και ΦΠΑ. 
«Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική» διαλαλούν εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας, τουτέστι: Φίλε καταναλωτή ή αλλιώς... «ΔΟΛΟΦΟΝΕ(!)» μην αγοράζεις από τους πλανόδιους αντιγραμμένα cd μόνο με 5 €, αλλά έλα από τα μουσικά μας καταστήματα να μας «ακουμπήσεις» τα 20 € τουλάχιστον - τόσο έχει ένας δίσκος με το πολύ 15 τραγούδια  Και ζήσανε εκείνοι καλά κι εμείς ακριβότερα, αφού υποκρίνονται ότι νοιάζονται για την ελληνική μουσική. Γιατί η αδικαιολόγητη ακρίβεια σκοτώνει την καλή μουσική!
Γιατί οι εταιρίες δεν μειώνουν τις τιμές των cd? Γιατί προφανώς οι μεσάζοντες είναι πολλοί ώσπου να βγει ένας δίσκος, τα οικονομικά συμφέροντα μεγάλα και οι απαιτήσεις στα συμβόλαια πολλών από τους Έλληνες καλλιτέχνες εξωφρενικές... Η κατασκευή ενός δίσκου (μαζί με το κουτί του) δε ξεπερνά σε κόστος το 1-1,5 ευρώ!  Άρα σε ποιους ακριβώς πάνε τα υπόλοιπα? 
Χάνουν κέρδη οι πολυεθνικές, ας κατεβάσουν και λίγο τις τιμές και μετά να πούμε ότι Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου