Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ… »


Ρε παιδιά τί έγινε .... Το iloveithaki παραδέχεται ότι έχει στα χέρια του το ποινικό μητρώο του Δημάρχου Ιθάκης! Και γιατί δεν ζητάει την σύμφωνη γνώμη του να το δημοσιεύσει για να το βουλώσουν επιτέλους όλοι αυτοί που λένε τόσα και τόσα για το βαρύ μητρώο του; Είναι σίγουρο ότι ο Δήμαρχος δεν θα είχε αντίρρηση. Αλλά και να είχε ,ο λαός δεν πρέπει μόνο να ξέρει πώς διαχειρίζονται οι αιρετοί το δημόσιο χρήμα, όπως λέει το iloveithaki, αλλά και το ποιόν αυτών των αιρετών, ποίοι είναι αυτοί οι αιρετοί. Δεν συμφωνείτε; Δημοσιεύστε το λοιπόν για να μπει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του. Τί φοβάστε ... μήπως ο κατεργάρης είναι ο Δήμαρχος;  Όπως μας τα λέτε εσείς που έχετε προσέξει το ποινικό του μητρώο, τι έχει ... τρείς καταδίκες όλες κι όλες με συνεργάτες του.
Για να καταδικαστεί βέβαια δείχνει πως αυτοί οι μαγκούφηδες οι συνεργάτες θα είχαν δίκιο. Όμως δεν μας ενημερώνετε με ποιές κατηγορίες καταδικάστηκε και έχει σημασία αυτό.  Έδωσε κανένα μπάτσο σε κάποιο συνέταιρο που δεν έκανε καλά τη δουλειά του, να του πούμε κι εμείς ... μπράβο! Δεν μας λέτε όμως, ενώ ξέρετε και αυτό δεν   κάνει καλό στον τόπο  ούτε και σε σας. Και δίνετε το δικαίωμα στους άλλους , τους κακούς, να λένε διάφορα.  Ότι δηλαδή ο Δήμαρχος έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας , απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ,απιστία κατά του δημοσίου, μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, φοροδιαφυγή και σταματάμε εδώ! Αν είναι αληθινά αυτά που λένε οι κακοί, εσείς τι έχετε τότε να πείτε. Μπορεί ένας τέτοιος πολίτης να κυβερνάει το νησί μας; Διαβάζουμε βέβαια την απαίτησή σας ότι: οφείλει όμως τώρα (ο Δήμαρχος) να απαντήσει στο Θιακό λαό, μήπως έχουν διαπραχθεί αδικήματα εντός δημαρχιακής θητείας κάποιων;
Κατανοητή η αγωνία σας να αποδείξετε πόσο κακοί ήταν οι προηγούμενοι. Μήπως όμως είναι πιο εύκολο αλλά και πιο σωστό αφού αυτό συζητιέται από τους κακούς πρώην, να απαντήσει στο θιακό λαό ο σημερινός Δήμαρχος για ποιές πράξεις έχει; Και για να μη νομίζετε ότι  μεροληπτούμε ,προτείνουμε, όλοι, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι να εκθέσουν δημόσια το ποινικό τους μητρώο, τη φορολογική και την ασφαλιστική τους ενημερότητα! Δεν πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τις σχέσεις  τους με την πολιτεία αυτών  που διοικούν ένα τόπο;
Είναι σωστό ο περιπτεράς να θέλει ποινικό μητρώο ,φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να ανοίξει το περίπτερό του και άλλος να διοικεί ένα νησί σαν δημοτικός σύμβουλος ή σαν Δήμαρχος και ας είναι φοροφυγάς, εισφοροφυγάς και απατεώνας με δικαστική βούλα κατ' επανάληψιν; Εμπρός λοιπόν, αφήστε τα μεγάλα λόγια τα έτσι και τα κάπως ... έτσι και δώστε το καλό παράδειγμα διάφανης, ηθικής, χρηστής διοίκησης.
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΤΣΙ, Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΜΕΜΠΤΟ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ.
«ΟΥΑΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου