Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΟΙ!!


Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο νησί μας τους τελευταίους 8 μήνες σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με θύματα τα καταστήματα και τις τέντες-σκίαστρα των καφενείων και των εστιατορίων! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ  ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ; Η απάντηση είναι απλή αλλά και τραγική: Γιατί η δημοτική αρχή προτίμησε να θυσιάσει την ηρεμία του τόπου και το βιός δεκάδων επαγγελματιών του νησιού μας για να προστατέψει έναν παράνομο επαγγελματία, ο οποίος όμως είχε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων: ήταν ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!  Έτσι διαλύονται επιχειρήσεις, εξαιτίας της επιμονής του δήμαρχου και των συνεργατών του να καλύπτουν έναν απαιτητικό πλην παράνομο επιχειρηματία και να διώκουν έναν νόμιμο !
Τέτοια διαστροφή στη  τήρηση της νομιμότητας, στην οποία μας ζητούν ,με την επιστράτευση κατασταλτικών μηχανισμών, να ... προσχωρήσουμε, όπως θα δούμε παρακάτω.                                                                                                                                                                 Και όμως, αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη αφού η δημοτική αρχή φανέρωσε νωρίς-νωρίς το τρόπο που θα κυβερνήσει: σπέρνοντας το φόβο και την ανασφάλεια μέσα στη κοινωνία.
Από τις πρώτες μέρες της θητείας της οι απειλές είναι στην ημερήσια διάταξη:
-βουλώστε το και εξαφανιστείτε (προς προηγούμενους αιρετούς )
-θα φωνάξω την αστυνομία να σε βγάλει έξω (προς τον ΑΛΕΞ. ΤΑΦΛΑΜΠΑ )
-θα φέρω ορκωτούς λογιστές και ελεγκτές και τότε θα τα πούμε (προς αιρετούς προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου)
- θα τη βρείτε από μένα
- δεν ξέρετε με τι διάολο έχετε μπλέξει
-υπάλληλε (του Δήμου) παραιτήσου τώρα
-θα γκρεμίσω τις τέντες γιατί είναι παράνομες
Τρία τουλάχιστον λάθη έκαναν οι κύριοι αυτοί επιλέγοντας αυτή την τακτική:
-Θεώρησαν δεδομένο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο λόγο να φοβούνται.
-υπερεκτίμησαν τους εαυτούς τους μη αναρωτώμενοι ποτέ :ποιοί είμαστε εμείς και ποιούς απειλούμε;
-ήταν σίγουροι ότι ο ανόητος τσαμπουκάς τους, θα ήταν ικανός να λύσει όλα τα προβλήματα που θα εύρισκαν μπροστά τους.
Με αυτή τη νοοτροπία η δημοτική αρχή, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού ,βρέθηκε αντιμέτωπη με το εξής ζήτημα: να σφραγίσει ενα εστιατόριο που λειτουργούσε ένα χρόνο χωρίς άδεια λειτουργίας, και να χορηγήσει άδεια λειτουργίας σε ένα όμορο κατάστημα. Και για τα δύο θέματα υπήρχαν ανάλογες εντολές προς το Δήμο  από υπερκείμενα όργανα, να πράξει τα αυτονόητα: να σφραγίσει το στερούμενο αδείας κατάστημα και να χορηγήσει την άδεια σε αυτό που είχε καταθέσει πλήρη φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή όμως έχει άλλη άποψη για την εφαρμογή του νόμου στον οποίο  ζητά να σταθούν προσοχή οι άλλοι.Ετσι αποφασίζει: να μη σφραγίσει το παράνομο κατάστημα αλλά και να μη χορηγήσει άδεια λειτουργίας στο νόμιμο! Τέτοια προσήλωση στην ορθή εφαρμογή του νόμου από εκείνους που απειλούν τους καταστηματάρχες ότι θα τους γκρεμίσουν τις τέντες γιατί είναι παράνομες!!! Το παράνομο κατάστημα ανοικτό γιατί ο ιδιοκτήτης είναι της παρέας μας , το νόμιμο κλειστό γιατί έτσι αποφασίζουμε εμείς ,και οι τέντες των καταστημάτων στο σωρό γιατί είναι ... παράνομες!  ΔΙΚΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ! ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ! ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ... . ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!
Μόνο που αυτή τη.. . λεβεντιά  φαίνεται ότι δεν την εκτίμησαν δεόντως   ο ιδιοκτήτης  του νόμιμου καταστήματος και η δικηγόρος του. Έτσι αποφάσισε η τελευταία να επισκεφθεί τον δήμαρχο και να του ζητήσει να εφαρμόσει το νόμο. Με τη φράση  «φύγε γιατί θα σε πετάξω από το παράθυρο» προς τη δικηγόρο, ο πρώτος πολίτης του νησιού μας νόμισε ότι ... καθάρισε για λογαριασμό του Δήμου αλλά και του «κολλητού» του επιχειρηματία ! Και πάλι έκαναν λάθος εκτίμηση .Η δικηγόρος απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα και την Περιφερειακή Διοίκηση  ζητώντας την εφαρμογή του νόμου. Τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή για την ηγεσία του Δήμου. Ο ... τσαμπουκάς έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα ! Το παράνομο κατάστημα δεν γλυτώνει το κλείσιμο. Τότε αυτή η επικίνδυνη δημοτική αρχή προβαίνει στην αθλιότερη πράξη της! Στέλνει στα δικαστήρια και οδηγεί στο κλείσιμο μια δεκάδα επιχειρήσεων ... έτσι για να μην ... αισθάνεται μόνος ο προστατευόμενος της!
Την 14-07-11 ο Δήμαρχος Ιθάκης κος Κασσιανός στέλνει το υπ' αριθμ  5687 έγγραφο στο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Το έγγραφο συνοδεύεται από κατάλογο με 108 επιχειρήσεις του νησιού μας και αναφέρει τα εξής:
«Σας διαβιβάζουμε για ενημέρωσή σας ,κατάσταση με  τα καταστήματα που λειτουργούν στη Διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας και για τα οποία η άσκηση της αρμοδιότητας για τη χορήγηση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας τους ανήκει στο Δήμο Ιθάκης.
Απο την εξέταση των τηρουμένων στην υπηρεσία μας οικείων φακέλων, ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΤΡΕΞΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.
                                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                               ΙΩΑΝΝΗΣ   ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ       
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ;
ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΡΗΤΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; 
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!
Αυτή την ενέργεια του Δήμαρχου, το Γραφείο Προπαγάνδας του Δήμου και οι ...υπηρέτες της αλήθειας όπως αυτοαποκαλούνται ,την ονομάζουν ΠΛΑΝΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ!!!  Όμως ο απλός ΠΟΛΙΤΗΣ έχει άλλες λέξεις λιγότερο... γραμματιζούμενες για να περιγράψει τέτοιες κατάπτυστες ενέργειες!
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ; ΟΧΙ ! ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ: ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  ΩΣ ΟΜΗΡΟΥΣ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ:
ΤΗΝ 15-07-11 σε συνεδρία του Δ.Σ κατά τη συζήτηση του θέματος μας ξεφούρνισε το εκβιαστικό του δίλημμα: ΑΝ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΙΝΟ ΣΤΟ ΚΙΟΝΙ, ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 7-8 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!! Η ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ Η ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ !!!  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ !
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΙΜΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΠΗΛΟΦΟΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ,ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ... ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο...   ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ  ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1444!
Η  επιχείρηση...  αποκατάστασης  της νομιμότητας στο νησί μας, από τον δήμαρχο και τους ... φονταμενταλιστές που τον περιβάλλουν, συνεχίζεται! Σε συζήτηση με τους υπαλλήλους του Δήμου  στην αίθουσα του Κινηματογράφου, ο Δήμαρχος παρουσία των συμβούλων του, ΓΕΡ.  ΒΕΡΩΝΗ  ΚΑΙ ΝΤΕΝΗ ΓΡΙΒΑ, δίνει τις παρακάτω εντολές:
-Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !
-ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !
ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ .ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΣ ! ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ... ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ !
Πέρα από τις  βέβαιες  οικονομικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών σε βάρος των παραβατών πολιτών, μεγαλύτερη σημασία έχουν οι επιπτώσεις τους στη κοινωνική ζωή του τόπου μας. Άλλωστε ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τέτοιου είδους <<πογκρόμ>> οδηγούν τις κοινωνίες στη δυστυχία μέσα από το φόβο και το μίσος που σπέρνουν μεταξύ των ανθρώπων.
Σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα τα οποία είναι ικανά να αποσαθρώσουν μια κοινωνία , μπαίνουν διάφορα ερωτήματα. Μεταξύ αυτών ,  έχει  τη δική του θέση και αυτό που τέθηκε στην ηγεσία του Δήμου κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ :ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ  
ΚΥΡΙΟΙ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ  ΝΟΜΟ ;
ΕΣΕΙΣ ,  ΔΗΜΑΡΧΟΙ,  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ,  ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ;ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ... ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ... ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ !
Προκειμένου να μπει ένα φρένο σ' αυτές τις  συμπεριφορές της δημοτικής αρχής καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ το οποίο και τις καταδίκασε  ως απαράδεκτες και επικίνδυνες για την κοινωνική και οικονομική  ζωή του τόπου μας.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει καλλιεργήσει στη μικρή μας κοινωνία η απαράδεκτη πολιτική της δημοτικής αρχής ,έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να μην πέσουμε στη παγίδα του διαίρει και βασίλευε όπως διακαώς επιδιώκουν οι διοικούντες τον τόπο μας. Οι τακτικές τους έχουν φέρει στη κοινωνία μας την καχυποψία, την ανασφάλεια και την σπρώχνουν να εξωτερικεύσει τα χειρότερα ένστικτά της. Αυτά πρέπει να αποτρέψουμε και να μην επιτρέψουμε  ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΥΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΣΚΛΗΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 ΔΗΜΟΥ   ΙΘΑΚΗΣ
Αναρτήθηκε στο http://www.ithacanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου