Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!


Ο κ. Γιάννης Κασσιανός στην «απολογία» του για τις απαράδεκτες ενέργειες του που καταστρέφουν τον τόπο μας ανέφερε και μένα ως συνεπικουρών την αντιπολίτευση.
Τιμή μου και καμάρι μου!
Εκεί με έθεσε η ψήφος των Ιθακησίων. Να τον ελέγχω καθημερινά για τις πράξεις του, που πολλές είναι ανεπίτρεπτες και παράνομες.
Με κατηγορεί ότι ζήτησα από τον εισαγγελέα να τον καθαιρέσει. ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ! Ζήτησα από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές να απαντήσουν εάν ο κ. Κασσιανός ΥΠΕΒΑΛΕ ΝΟΜΙΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ. Γιατί ο πρώτος πολίτης του νησιού μας πρέπει να χει το κύρος της υψηλής θέσης του!
Γιατί αυτός που επιθυμεί να επιβάλλει την νομιμότητα στην Ιθάκη, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι ο ίδιος νόμιμος! Έτσι δεν πρέπει;
Βέβαια ξέχασε ότι προ πέντε μηνών του έστειλα ανοικτή επιστολή και του ζήτησα ότι αν για οποιοδήποτε λόγο υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ή από άγνοια ή από παρεξήγηση, που δεν ανταποκρίνεται στο αληθινό περιεχόμενο του ποινικού του μητρώου, η καλύτερη λύση σ’αυτή την περίπτωση ήταν η παραίτηση του. Για την Ιθάκη, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τον ίδιο!
Μου απάντησε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μορφωτικό, ότι όλες οι φήμες που κυκλοφορούν είναι συκοφαντικές και ότι το ποινικό μητρώο του δεν είναι υποχρεωμένος να το δείξει σε κανένα.
Του απάντησα ότι «ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ»
Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ρουμανία αλλά στην Ελλάδα υπάρχει μια νομοθεσία για την τοπική αυτοδιοίκηση, που ορίζει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος για να έχει το δικαίωμα εκλογής πρέπει να χει λευκο ποινικό μητρώο ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ.
Από την στιγμή που ο κ. Κασσιανός αρνείται να δώσει «πειστικές» απαντήσεις πρέπει οι Ιθακήσιοι να μάθουν από τις αρμόδιες αρχές την αλήθεια!
Και ο κ. εισαγγελέας αρχές Απρίλη έκανε εξέταση του ζητήματος και τέλη Αυγούστου έστειλε το πόρισμα του στον ελεγκτή νομιμότητας που είναι ο κρατικός Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων κ. Αποστολόπουλος, που το είχε ζητήσει εγγράφως ο ίδιος.
Από δω και πέρα ας μην ανησυχεί ο κ. Κασσιανός. Εάν είναι “λευκός” και δεν έχει διαπράξει αδίκημα που οδηγεί σε έκπτωση, κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει. Κι εκείνος θα συνεχίσει το «δημιουργικό» του έργο στην Ιθάκη!
Το σημαντικότερο είναι ότι κανείς πιά δεν θα τον αμφισβητεί!
Ο κ. Αποστολόπουλος ως εκπρόσωπος της πολιτείας καλείται τώρα να ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και να πράξει αναλόγως.
Θετικά ή Αρνητικά!
Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει αυτή η υπόθεση να λήξει οριστικά με αθώωση ή έκπτωση για να μπορέσει ή Ιθάκη να προχωρήσει.
Και πρέπει να ενδιαφέρει και τον κ. Κασσιανό αν αγαπά τον τόπο του!
Σπύρος Αρσένης
Ένας Δήμαρχος που κατά την γνώμη του κ. Κασσιανού δεν προσέφερε τίποτε στο νησί του!

1 σχόλιο:

  1. σκορπιες σκεψεις με βαση τα γραφομενα

    δοξα και τιμη στον μεγαλο αρχηγο
    αφου συνεχως αναφαιρεσε αφηνοντας υπονοιες οτι οντως αφησες μεγαλο εργο πισω σου, γιατι δεν μας κανεις εναν απολογισμο?
    ετσι να καταλαβουμε τι μας εκανες τοσα χρονια,κ ασε τους αλλους να κριθουν με τη σειρα τους.
    για ριξε μας λοιπον το εργο σου για το οποιο τοσο περηφανευεσαι?
    Γιατι καποιος εξωτερικος παρατηρητης,αμετοχος στα Θιακα,διαβαζοντας τα γραφομενα σου,μπορει και να πιστεψει οτι μας εκανες γη της επαγγελειας...
    και ετσι επειδη για μενα εχει σημασια, για πες μας οταν ανελαβες το δημο, ποσο κοσμο ειχε τουτος ο βραχος επανω και ποσοι δουλευαν στο δημο? και φυσικα ποσοι απομειναμε πανω στο ξεροβραχο και ποσοι βολευτηκαν στο δημο? γιατι ολα εχουν τη σημασια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή