Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»



Εργαζόμενες και εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για το δικομματικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες
ηλικιωμένων ανήμπορων ανθρώπων, αλλά και των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Η κοινή στάση Βουλευτή, Περιφεριάρχη και Δημοτικής Αρχής, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια και τον στοιχειώδη σεβασμό των ανήμπορων ανθρώπων και των εργαζομένων. Το λιγότερο που μπορούμε να τους πούμε είναι "ΝΤΡΟΠΗ". Η συνειδητή απαξίωση του προγράμματος από την πολιτική ηγεσία οδηγεί τους εργαζόμενους σε οικονομική εξαθλίωση, αφήνοντας τους απλήρωτους τόσους μήνες.
Παρ' όλα αυτά, προς τιμήν τους οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό των ηλικιωμένων
προσφέροντας τους καθημερινά τις υπηρεσίες τους. Ενώ παράλληλα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους εμπόδιζαν να συνεχίσουν το έργο τους. Έτσι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε Επίσχεση Εργασίας.
Αυτή η πρακτική της πολιτικής ηγεσίας ούτε τυχαία είναι , μα ούτε και μπαλώνεται. Άλλωστε ο απώτερος σκοπός είναι να οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση του προγράμματος, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία , τους Συλλόγους και τα Επιμελητήρια σε ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης.
Απαιτούμε:
-       Κανένας εργαζόμενος στο πρόγραμμα να παραμείνει απλήρωτος και ανασφάλιστος.
-       Κανένας ηλικιωμένος του προγράμματος να μη μείνει χωρίς βοήθεια και να ενταχθούν        σε αυτό και όσοι άλλοι το έχουν ανάγκη.
      -    Να εναντιωθούμε στην οδήγηση της Κεφαλονιάς στην ερήμωση και την ανεργία.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου