Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ «ΔΩΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ!»


Αν δεν το κάνεις, δεν σε πληρώνω και το αγαθό ή την υπηρεσία που θέλω, τα αγοράζω απο άλλον προμηθευτή, που συμφωνεί να μου δώσει απόδειξη, ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ...
Φανταζόμαστε τις συνέπειες μιας τέτοιας λογικής; Να μερικές ...
- Θα δείξουμε ότι είμαστε λαός με πνευματικό επίπεδο ισάξιο των προγόνων μας (δημοκρατία και ισότητα).
- Θα αποτρέψουμε τουλάχιστον μία από τις επόμενες άδικες φορομπηχτικές επιθέσεις.
- Θα διορθώσουμε εν πολλοίς μόνοι μας το άδικο φορολογικό μας σύστημα.
- Θα απομονώσουμε ή και θα καταστρέψουμε οικονομικά όσους απολαμβάνουν χωρίς να πληρώνουν φόρους και περνιούνται για ξύπνιοι.
- Ο κατάλογος μπορεί να συμπληρωθεί και με άλλες συνέπειες.
Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή.
π.χ. Ο ηλεκτρολόγος θα σου πεί ότι θέλω 150 € χωρίς απόδειξη και 200 με απόδειξη. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε άλλον, ο οποίος με 150€ θα σου δώσει και απόδειξη.
Εάν όμως προσχωρήσουμε όλοι σε αυτή τη νοοτροπία, τα κέρδη που θα αποκομίσουμε, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα είναι πολλαπλά. Χώρια που θα απομονώσουμε και θα δακτυλοδεικτούμε τους φοροφυγάδες σαν τους υπεύθυνους της καταστροφής μας. Χώρια που θα στείλουμε στην πατρίδα τους καραβιές μεταναστών.
Τέλος θα μπορούσε και η πολιτεία να συμβάλλει στο κίνημα, με το να αναγκάσει νομοθετικά όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν και εργάζονται ατομικά, να ενταχθούν σε Ανώνυμες Εταιρίες και να λειτουργούν σε αυτές σαν υπάλληλοι ή σαν μέτοχοι. Ετσι θα περιορίσει την φοροδιαφυγή τους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου