Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΘΙΑΚΩΝ η ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ;


Χαίρομαι πολύ που βλέπω να αναρτάται σε άλλο μπλογκ απάντηση στη δική μου ανάρτηση. Αναρωτιέμαι βέβαια αγαπητέ/ή συντάκτη "&! κάπως... έτσι...." του πράγματι συμπαθέστατου μου "Iloveithaki" γιατί δεν αναρτάς ένα απαντητικό σχόλιο στο δικό μου μπλογκ, εκτός φυσικά αν απαξιώνεις όλα τα άλλα μπλογκς. Τέλος πάντων αυτό είναι κάτι προσωπικό σου. Επειδή δεν έχω μάθει να αοριστολογώ όπως ισχυρίζεσαι θεωρώ υποχρέωσή μου πλέον να απαντήσω στην ανάρτησή σου και τα ερωτήματα που θέτεις. * Κατ' αρχήν δεν απαντώ σε τίποτα και κανέναν, απλά φωνάζω τη γνώμη μου, που μετά από τα emails που έλαβα, ξέρω ότι αντιπροσωπεύει κι άλλους Θιακούς.
  * Όσο για την όψιμη ανακάλυψή σου ότι οι Θιακοί έχουν γνώμη και άποψη, λυπάμαι ολόψυχα. Νομίζω πως θα ήταν καλό να γνώριζες πολύ πριν ότι όλοι είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι με άποψη και λόγο, μην μας υποτιμάς λοιπόν τόσο κατάφωρα, και μας το λες και κατάμουτρα, έτσι απλά και δημόσια. Ευτυχώς όμως που το κάνεις γιατί έτσι αυτοπροσδιορίζεσαι.
    * Σχετικά με το αν γινόμαστε έρμαια των μικροπολιτικών και των μικροσυμφερόντων και μάλιστα ειδικά στην Ιθάκη, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να το καταλάβουμε όλοι και να σκεφτόμαστε κάθε φορά που πλησιάζουμε κάλπη. Βλέπουμε όλοι πως κατάντησε η Ελλάδα και ακόμα πιο πολύ η Ιθάκη μας, εσείς δεν το βλέπετε ή εθελοτυφλείτε; Επίσης μου προσάπτεις "ίδιον πολιτικών αορίστων λόγων" και εντυπωσιάζομαι διότι ούτε υπήρξα ούτε θα υπάρξω πολιτικός και ουδεμία σχέση έχω με τα κοινά του τόπου μας. Πως φαντάστηκες κάτι τέτοιο; Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιο άλλον. Θα προτιμούσα όμως να με μπέρδευες με κάποια άλλη, θα ήταν πιο ταιριαστό.
Έρμαιο έχω γίνει από τότε που εσείς νομίζετε ότι δεν έχω γνώμη και άποψη. Ηγέτη και υπεύθυνο δεν έχουμε γιατί αν είχαμε τέτοιους, θα ήμασταν εκτός από έρμαια δικά σας και ηλίθιοι. Όσο δε για τις επόμενες ερωτήσεις με κάνουν ν' αναρωτιέμαι μήπως είστε ο ψυχίατρος "που άργησε";
Αν πάλι θέλετε συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θεωρείτε ότι πρέπει να απαντώνται με την έκφραση της γνώμης του κάθε πολίτη, τότε λοιπόν είμαι στη διάθεσή σας. Ας ξεκινήσω λοιπόν:
   1. Το ονοματεπώνυμο των συμετασχόντων (μιλάω για αυτήν την τελευταία φορά), θα το βρείτε στο site του Δήμου Ιθάκης. Δεν είναι άλλοι από τον Δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Ειδικότερα δε αυτούς της πλειοψηφίας που μπορούν να ψηφίζουν ό,τι τους αρέσει νόμιμο ή όχι, δέον ή όχι, τραμπουκίστικο ή όχι.
   2. Τόπος που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα είναι δυστυχώς το νησί μας (που διαπιστώνω ότι δεν το θεωρείτε και δικό σας).
   3. Ο χρόνος επιτέλεσης των γεγονότων ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου (όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή καθήκοντα) και μέχρι σήμερα.
   4. Οι αιτίες που προκάλεσαν τα γεγονότα είναι κατά τη γνώμη μου πολλές. Σας παραθέτω κάποιες από αυτές όπως: Ο Δήμαρχος απήχε από την ελληνική πραγματικότητα και γραφειοκρατία, Έλλειψη σοβαρών συνεργατών του Δημάρχου με σαφή γνωστικά αντικείμενα (και όχι ξερόλες), Ξεροκεφαλιά, πείσμα και εγωισμός του Δημάρχου στο γεγονός ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, Εσωτερική αντίδραση των υπαλλήλων του δήμου (γιατί σε μας τσαμπουκάδες δεν περνούν), Κακή νοοτροπία των Θιακών και έλλειψη ενωτικής σκέψης και συσπείρωσης, Ωχαδερφισμός σε ότι δεν μας αγγίζει άμεσα. Και ναι, έχουμε κακή νοοτροπία οι Θιακοί, αλλά και γνώμη έχουμε και άποψη και θα την βροντοφωνάζουμε μέχρι να την ακούσουν οι κωφεύοντες.
   5. "Οι επιπτώσεις στις επιμέρους κοινωνικές ομάδες της νήσου" είναι ότι καταντήσαμε ρουφιάνοι ο ένας του άλλου, χάθηκε μέρος του καλοκαιρινού εισοδήματος των επαγγελματιών και κατ' επέκτασιν η τοπική οικονομία πάει κατά "διαόλου". Φυσικά εσείς μπορεί να έχετε λύσει το βιοποριστικό σας θέμα, τα Θιακόπουλα όμως όχι.
   6. Η πιθανή αιτία που το προκάλεσε (πάντα κατά τη γνώμη μου) ήταν μία. Όταν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να το έχει μελετήσει καλά πριν το αποφασίσει και όχι να βάζει υποψηφιότητα για πλάκα. Βέβαια τέτοιοι που είμαστε τέτοια μας πρέπουν.
   7. Συμπέρασμα, δικό μου, χωρίς γκάλοπ: Πριν αποφασίσουμε θα πρέπει να σκεφτόμαστε, να ελέγχουμε τις πιθανότητες και τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά πάνω απ' όλα θα πρέπει να λειτουργούμε ομαδικά κι όχι μοναρχικά.
   8. Λύσεις και προτάσεις: Μην μας περνάτε για ηλίθιους, μην μας υποτιμάτε. Ας αρχίσει κάποια στιγμή η τοπική αρχή πριν κάνει συμβούλιο να μελετά τα θέματα, ν' ακούει και τον πολίτη, να ρωτά ειδικούς επιστήμονες και ειδικούς στο κάθε γνωστικό αντικείμενο. Ας σκεφθούν συλλογικά και το κοινό του νησιού και των Θιακών, και όχι την αυτοπροβολή τους (ο καθένας από την πλευρά του). Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα πρώτα ανιχνεύουμε την αιτία, μετά τις εναλλακτικές και τέλος εξετάζουμε τις πιθανές λύσεις ώστε να επιλέξουμε την καταλληλότερη.
Ελπίζω να κάλυψα τις δημοσιογραφικές προσδοκίες σας, αν και ούτε δημοσιογράφος είμαι. Τώρα σχετικά με την ενημέρωση που αναφέρετε....μόνο την ανακοίνωση του Δημάρχου μας είδα, που μάλλον απολογία έμοιαζε και όχι ανακοίνωση. 
Αναρτήθηκε από Penelope of Ithaca

ΚΑΙ ΟΙ ΘΙΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΜΗ ( ΛΕΕΙ ) (1)
(Απάντηση σε……τι? Τέλος πάντων…..σε κάποιο….άρθρο..)
 Κι οι Θιακοί έχουνε γνώμη λέει, και μια και το ανακαλύψαμε, έστω και όψιμα….ας τους  πληροφορούμε τουλάχιστον με σαφήνεια, προκειμένου να διαμορφώνουν σωστή γνώμη και άποψη:
Υποθέτω βέβαια, πως όταν ο συντάξας το άρθρο, αναφέρεται στο ότι έγινε έρμαιο των όποιων πολιτικών αποφάσεων, δράσεων  και της όποιας πολιτικής, ψηφοθηρικής διάθεσης και φυσικά της μικροπολιτικής και του μικροσυμφέροντος που εφαρμόζονται τα  τελευταία χρόνια και πολύ  παραπάνω στην Ιθάκη,( καταλάβατε τι έπαθε ο ανθρωπος? Γι΄αυτό τον βλέπετε έτσι.)
αναφέρεται βέβαια στην προ τωρινού δημάρχου εποχή. Όπως και να’ χει η  παραπάνω αοριστολογία, ίδιον πολιτικών αορίστων λόγων, προς εντυπωσιασμό, χρειάζεται αποσαφήνιση, για το χώρο της Ιθάκης τουλάχιστον. Έτσι, απαντήστε μας παρακαλώ:
   1. Πότε γίνατε έρμαιο?
   2. Εγιναν κι άλλοι έρμαια? Και ποιοι?
   3. Μπορείτε να αναφέρετε τα ονοματεπώνυμα των έρμαιων?
   4. Ποιον θεωρείτε υπεύθυνο και ηγέτη των έρμαιων?
   5. Ήταν ένας ή περισσότεροι?
   6. Ποια ακριβώς χρονική στιγμή νιώσατε αυτό το συναίσθημα?
   7. Ποιο ήταν το γεγονός που σας έκανε να νιώσετε έρμαιο?
   8. Σε ποιο γεγονός εντοπίσατε ψηφοθηρική διάθεση?
   9. Απλή διάθεση ήταν, ή πράξη-ενέργεια?
  10. Σε ποιον εντοπίσατε αυτή τη διάθεση ή πράξη?
  11. Προχώρησε και παρακάτω?
  12. Μ΄αυτή τη διάθεση ή πράξη, ψηφίσατε εσείς τελικά τον ψηφοθήρα?
  13. Τον ψήφισε κάποιος άλλος?
  14. Το ίδιο έπαθε κι ο άλλος?
  15. Δεν τον ψήφισε κανένας?
  16. Σε ποια ενέργεια εντοπίσατε μικροσυμφέρον?
  17. Ποιος την επετέλεσε?
  18. Ποιο ακριβώς ήταν το μικροσυμφέρον.
  19. Η χρήση του όρου «μικροσυμφέρον» βάσει ποιας κλίμακας χρησιμοποιήθηκε?
  20. Μπορείτε να αναφέρετε, μερικά, λίγο μεγαλύτερα «μικροσυμφέροντα»?
  21. Ποιες είναι οι προτιμήσεις σας, στα μεγέθη των συμφερόντων?
  22. Εσείς θα το προτιμούσατε μεγαλύτερο?
 Αν είναι λοιπόν να πληροφορείτε, έτσι αόριστα και ασαφώς τους Θιακούς, και να πρέπει να ρωτάνε με καμιά εικοσιπενταριά  ερωτήσεις τη φορά,  προκειμένου να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τη  γνώμη τους… αφήστε τους καλύτερα να μην έχουν γνώμη….. Εκτός  αν αποφασίσετε, τα κείμενα σας, να μην αφήνουν πλήθος ερωτηματικών. Είναι πολύ απλό και εύκολο. Θα αναφέρετε:
1.Ονοματεπώνυμα συμμετασχόντων
2. Τόπος που έλαβε χώρα το γεγονός.
3. Χρόνος που επιτελέσθηκε το γεγονός
4. Αίτια που προκάλεσαν το γεγονός
4. Απόψεις-θέσεις των συμμετασχόντων
5. Επιπτώσεις στις επί μέρους κοινωνικές ομάδες της νήσου.
5. Πιθανές αιτίες που το προκάλεσαν
6. Συμπέρασμα (αποκλειστικά δικό σας, εκτός αν κάνετε γκάλοπ ) και
7. Λύσεις – προτάσεις ( αν έχετε ).
Αν δεν καταφέρετε να ενημερώνετε μ’ αυτό τον τρόπο τους Θιακούς, καλύτερα αφήστε να το κάνει κάποιος άλλος που να τα καταφέρνει. Για ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Υπάρχει?
&!  Κάπως….έτσι….
Αναρτήθηκε από I love Ithaki, Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου