Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο «ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ» ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ(!) Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ!!!!


 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ 
ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ 
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 
ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 
ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ 
(ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ)

«Πατέρα ΟΔΥΣΣΕΑ, Στέκομαι με σεβασμό, υπερηφάνεια, ευγνωμοσύνη, σκεπτικισμό κάτω από την επιβλητική παρουσία του περίλαμπρου αγάλματος σου. Σε ατενίζει ο εγγονός σου θείος ΟΜΗΡΟΣ που σε έκανε γνωστό σ’ όλο τον κόσμο με τα περίφημα έπη του την Οδύσσεια και την Ιλιάδα. Περιμένουμε με αγωνία να σε θαυμάσουμε όλοι εμείς οι απόγονοί σου τώρα στην πόλη της ΙΘΑΚΗΣ και σε λίγες ώρες όλοι οι Ιθακήσιοι, όλοι οι Έλληνες, όλοι οι ξένοι μέσω της περιπέτειας του διαδικτύου. Χρειάστηκε να περάσουν ΤΡΕΙΣ και πλέον ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ με τους αργούς απύθμενους ρυθμούς της Ελληνικής πολιτείας και ημών των Ιθακήσιων για να στηθεί επιτέλους το άγαλμά σου.
Σημαντικός σταθμός στην πορεία σου μέσα στους αιώνες η ανακοίνωση, εδώ και ένα χρόνο σαν σήμερα ακριβώς, της ανασκαφικής, επί ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ και χωρίς σχεδόν χρηματοδότηση, ομάδας του πανεπιστημίου ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Λίτσα Κοντορλή – Παπαδοπούλου και τον σύζυγό της κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο που στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης έκαναν την Πρώτη ή Δεύτερη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την εύρεση του Οδυσσειακού Άστεως, δηλαδή του σπιτιού σου.
………..
Στην διαδικασία για την χύτευση σου μπαίνει η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ιθάκης που χάριν στην αξιόλογη, πολύπλοκη και χρονοβόρα προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου της και ιδιαίτερα του μαθητή μου, φίλου και συνεργάτη Όμηρου Κωστόπουλου του ΟΔΥΣΣΕΑ φτάσαμε σήμερα εδώ ν’ ανταμώσουν ο Γενάρχης εσύ  πατέρας και οι απόγονοί σου μαζί με τους φίλους και επισκέπτες του νησιού σου…..
Σε κούρασα γέροντα.
……..
 Έπρεπε να μάθεις λίγα για τις περιπέτειές σου μετά τον θάνατό σου.
Ακούς να λένε κάποιοι ότι είσαι και εσύ ένα «Τίποτα», όπως «ΤΙΠΟΤΑ» είναι όσα έγιναν την τετραετία 2007 – 2010, όπως: Η Οικονομική βοήθεια για τις ανασκαφές στη σχολή ΟΜΗΡΟΥ στο Τ.Δ. Εξωγής.  Η προτομή σου στο Δημαρχείο. Το περιβαλλοντικό Κέντρο. Το Νηπιαγωγείο στον Πλατρειθιά. Ο κινηματογράφος – συνεδριακό κέντρο. Ο παιδικός σταθμός. Η…. σχετική αφθονία νερού στην Πόλη μας, στο Περαχώρι, στα χωριά.
Και άλλα που γνωρίζεις. 
………..
«ΚΑΝΕΝΑ» θέλω να σου ζητήσω μια χάρη. Βγάλε σε παρακαλώ το παλούκι από το μάτι του Κύκλωπα μήπως ξεστραβωθούμε και εμείς οι απόγονοι σου και δούμε συλλογικά, μονιασμένοι, συνεργαζόμενοι, πιο αποφασιστικοί, πιο τολμηροί, το καλύτερο αύριο του νησιού μας και το περάσουμε χωρίς απώλειες από την Σκύλα και την Χάρυβδη.
Με σεβασμό υποκλίνομαι μπροστά σου, αφιερώνοντας σου ένα μικρό δώρο από την Ιθακήσια γη.
Σε ευχαριστώ που μ’ άκουσες πατέρα μας».

Υ.Γ δικό μας, Να κάμω μια κουτή ερώτηση, ο πατέρας του πρώην Δημάρχου δεν λεγόταν ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ,.... λέτε να τα  μπέρδεψα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου