Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ


Ένα πρωτότυπο για τα παγκόσμια δεδομένα... διαζύγιο εκδόθηκε στη Γαλλία, όπου η σύζυγος αποζημιώθηκε με 10.000 ευρώ επειδή ο σύζυγός της αρνιόταν να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της.
Για αρκετά χρόνια ο Γάλλος σύζυγος, απέφευγε να κάνει σεξ με τη σύζυγό του. Ήταν παντρεμένοι επί 21 χρόνια κι έχουν μαζί δύο παιδιά. Εκείνη απηυδισμένη, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, κατηγορώντας τον για αποχή από το σεξ κι έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο που της επιδίκασε τελικά το ποσό των 10.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη σεξουαλική... ξηρασία. Ο συνήγορος του άνδρα επικαλέστηκε ότι ο πελάτης του είχε φόρτο εργασίας κι ασθένειες που τον εμπόδιζαν να αντεπεξέλθει στα συζυγικά του καθήκοντα, ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο.
Ανακοινώνοντας την απόφασή της, η δικαστής αναφέρθηκε στον γαλλικό ποινικό και αστικό κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο σ' έναν γάμο πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός για «διά βίου συμβίωση» ενώ ο νόμος προβλέπει και τη σεξουαλική σχέση ανάμεσα στους συζύγους. Αν και η αποχή από το σεξ, η βία ή η απιστία είναι αιτίες εκατοντάδων διαζυγίων στη Γαλλία, είναι σπάνιο για έναν ή μία σύζυγο να αποζημιώνει τον σύντροφό του οικονομικά, επειδή απέτυχε να την/τον ικανοποιήσει σεξουαλικά. Μόλις το 2000 είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό πάλι στη Γαλλία.
Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια η ερωτική ζωή των Γάλλων έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τις στατιστικές, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.
Η χώρα που έκανε διάσημο το γαλλικό φιλί και τη γλώσσα του έρωτα, φαίνεται πως χάνει τη λίμπιντό της, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης, το 76% των ενηλίκων που συμμετείχαν αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση τους λόγω κακών ερωτικών επιδόσεων. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν έχουν επιθυμία για σεξ. Περισσότερο από το 1/3 των Γαλλίδων ομολόγησαν ότι επικαλούνται πονοκέφαλο, κόπωση ή το κλασικό «όχι μπροστά στα παιδιά» για να αποφύγουν να κάνουν σεξ με τον σύζυγό τους. Ένας στους έξι άνδρες απάντησε ότι επικαλείται παρόμοιες δικαιολογίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ενώ πλέον οι περισσότεροι Γάλλοι αποφεύγουν τον γάμο κι επιλέγουν την ελεύθερη συμβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου