Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ


 Τα πρώτα αποτελέσματα του «μεσοπρόθεσμου» εισέπραξαν οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες στην πληρωμή της σύνταξης του Σεπτέμβρη. Πέρα από την επιβολή της πρόσθετης εισφοράς που φτάνει μέχρι και 10% για όσους είναι μέχρι 60 χρονών πλήρωσαν και το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ το οποίο αυξήθηκε αναδρομικά από την  1 Αυγούστου. Ετσι από τις συντάξεις μας  έκαναν «φτερά» από 15 έως και 500 ευρώ. Αυτά έρχονται να προστεθούν στο πετσόκομμα που έχουν ήδη υποστεί οι συντάξεις του ΝΑΤ και βέβαια έπεται συνέχεια , καθώς από τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση των επικουρικών , ενώ ειδικά για τους ναυτεργάτες θα γίνει τέτοια αναπροσαρμογή των συντάξεών τους μέχρι να ισοσκελιστεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός μαϊμού του ΝΑΤ που επίσης προβλέπεται να ενταχθεί στο ΙΚΑ.
    Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση , απέναντι στον πόλεμο που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση και τους συμμάχους της , την τρόικα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η απάντηση βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης στη βάση του πλαισίου που διαμόρφωσαν τα ταξικά σωματεία και οργανώσεις  το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΕΒΕ η ΠΑΣΥ το ΜΑΣ και η ΟΓΕ και που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στα πλαίσια αυτής της συμμαχίας εντάσσεται και ο αγώνας για φθηνές , ασφαλείς , τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ναυτεργάτες με συγκροτημένα κοινωνικοασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.
    Συνάδελφοι ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι , η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση.
Απομονώστε τα φερέφωνα των εφοπλιστών στην ΠΝΟ   στις    ναυτεργατικές  και συνταξιουχικές οργανώσεις.
Δυναμώστε τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΕΣ – ΝΑΤ που είναι η ταξική μας έκφραση.
Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική , σε ταξικό αγώνα με το ΠΑΜΕ , για τις ανάγκες του σήμερα , αλλά και την προοπτική του αύριο με έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης , που να υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.
                         
               ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΝΑΤ, ΠΕΣ-ΝΑΤ  Παράρτημα Ιθάκης
Αναρτηθηκε στο http://www.ithacanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου