Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!



Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η αιφνιδιαστική διακοπή όλων των δρομολογίων που συνέδεαν το νησί μας με Λευκάδα Αστακό και Λευκάδα, αλλά και με τα καραβάκια των ημερήσιων κρουαζιέρων που έρχονταν στο Βαθύ αλλά τα περισσότερα Φρίκες και Κιόνι.
Πως είναι δυνατόν να γίνεται διακοπή δρομολογίων μέσα στο μέσον της σαιζόν, και αυτά να μην είχαν ελεγχθεί τα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας τους; Θα μου πείτε εδώ και ένα χρόνο δεν είχαν ελεχθεί τα πιστοποιητικά του σκάφους της αδελφής του Δημάρχου. Εδώ δεν έχει ελεχθεί το πόθεν εσχεν της ίδιας, για την αγορά του. Εδώ το Λιμεναρχείο Ιθάκης δεν απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους της αδελφής του Δημάρχου όταν ήδη είχε δεσμευτεί από το ΣΔΟΕ και το άφησε να φύγει για να πάρει τις μοντέλες από τον Αστακό. Θα μου πείτε μα το σταμάτησε όταν επέστρεψε, λες και δεν μπορούσε να το κάνει πριν-μισή ώρα έκανε να αποπλεύσει μέσα στο λιμάνι.
Μα, κανείς στον Δήμο δεν βρέθηκε να τους ενημερώσει για την κατάσταση; Κανένας δεν ενόχλησε τον βουλευτή να αντιδράσει; 
Πέρα από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας όπου ο κ. Σπύρου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο των Παξών για το πρόβλημα και δήλωσε ότι «η αγωνία σας είναι και δική μου και βρίσκομαι συνεχώς σε επαφή με το Υπουργείο, στο οποίο γίνονται συσκέψεις σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση», ενώ πρόσθεσε, «ότι θα μιλήσει και με τους κατά τόπους λιμενάρχες να πιέσουν από κοινού για τη δρομολόγηση πλοίων». Το αστείο είναι ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιθάκης…. αυτός δεν είπε κουβέντα κ. Περιφερειάρχη… «μόνο παρευρίσκετε» όπως έγραφε το δελτίο τύπου η ήρθε μόνο για να ψηφίσει αυτός ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Δήμαρχος τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας.
Τι κάναμε εδώ στην Ιθάκη; Που είναι οι αντιδράσεις;  Έγινε καμία πίεση από τον Δήμο και άλλους φορείς, Σύλλογο Ναυτικών, Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, Κομματικές Οργανώσεις….. Tι έκανε ο κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος;
Είμαστε στο τέλος μιας σαιζόν κουτσουρεμένης με έναν Ιούλιο πεσμένο σε σχέση με πέρυσι και ένα Σεπτέμβριο που πάει να δώσει το τελικό κτύπημα όπως εξελίχθηκε και με τη βοήθεια της καθαίρεσης των παραλιακών τεντών –εδώ περίσσευσε η τυπικότητα- σε όλη την Ιθάκη πια. 
Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε… Ευχαριστώ για τη φιλοξενία...
Ο ΕΛΠΗΝΩΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου