Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΝΟΣ»


Κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ ήχων αληθινών δίσκος δημουργών το CD «Δεν είναι ο κόσμος αδειανός» που υπογράφουν ο καταξιωμένος στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπουλης και ο πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός Τάσος Ζαφειρίου.Ο λόγος του Μιχάλη Μπουρμπούλη ανατρεπτικός και πρωτότυπος με μιά ευρύτερη και ασυνήθιστη θεματολογία συναντήθηκε με τις μουσικές του Τάσου Ζαφειρίου που μας ταξιδεύουν με ποικίλους μεσογειακούς ρυθμούς και μελωδίες σε ένα ψηφιδωτό ήχων και συναισθημάτων. Η έκδοση πλαισιώνεται εικαστικά από έργα του Σταύρου Χατζηιωάννου.
Συντελεστές του CD μιά πολυπρόσωπη και καλοστημένη ενορχηστρωτικά ορχήστρα που αποτελείται από τους Δημήτρης Γάσιας: Βιολί, Πάνος Δημητρακόπουλος Κανονάκι, Τάσος Δράμπαλης Τρομπέτα, Παρασκευάς Κίτσος  Μπάσο, Φίλιππος Λευκαδίτης Κρουστά,Αστέρης Παπασταματάκης Πιάνο, Μιχάλης Πορφύρης Τσέλο, Στέλιος Τσουκάτος  Ακκορντεόν, Νίκος Χριστόπουλος Τύμπανα και ο Τάσος Ζαφειρίου Κιθάρες, Μπουζούκι, Μπαγλαμά, Τζουρά, Μαντολίνο, Ούτι, Cumbus και Πλήκτρα.
Σημαντική συμμετοχή από τον Παντελή Θαλασσινό στο τραγούδι «Στου έρωτα τις θάλασσες».
BΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Τάσος Ζαφειρίου. Γεννήθηκε στο Πειραιά και ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι από τα χρόνια της εφηβείας. Σαν τραγουδιστής και μουσικός έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και εμφανίσεις - παράλληλα δισκογραφεί σαν μουσικός παραγωγός, ενορχηστωτής και session μουσικός. Έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Νκολάου και Παντελή Θαλασσινό σε ηχογραφήσεις και συναυλίες , αλλά και σε μουσικές παραγωγές με την συνθέτρια Πηγή Λυκούδη, τον Θοδωρή Αθερίδη, την Αγνή, τη Janet Kapuya, το Νίκο Ζιώγαλα, τη Γεωργία Νταγάκη, το συγκρότημα ΠΥΞΙΔΑ ,τον ηθοποιό Βασίλη Βλάχο κ.α.  Έχει επίσης επιμεληθεί audio books των Μάνου Ελευθερίου, Γιάννη Καλπούζου, Γιάννη Ξανθούλη, Κώστα Ακρίβου, Νίκου Σιδέρη κ.α.
Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος  «Μπαλλαντέρ». Συνεχίζει να είναι μέλος στο μουσικό σχήμα «Μνηστήρες» μαζί με τον Βαγγέλη Μιχαλάτο και από τις ηχογραφήσεις τους  ξεχώρισε το αδέσποτο επτανησιακό τραγούδι «Μενεξέδες και Ζουμπούλια». Η συνεργασία του με τον Μιχάλη Μπουρμπούλη ξεκίνησε από το CD «Οι Μεθυστάνες Παρουσιάζουν τους Μνηστήρες» (2004) όπου περιέχονταν 3 δικά του τραγούδια. Το CD «Δεν είναι ο κόσμος αδειανός» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μουσική του παρουσία.
Μιχάλης Μπουρμπούλης. Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη. Είναι ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς μας. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στα μέσα του 70 αρχικά με τον Σταύρο Κουγιουμτζή αλλά στην συνέχεια συνεργάσθηκε με πολλούς από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές: Μ.Χατζιδάκις, Μ.Θεοδωράκης, Δ.Λάγιος, Σ.Κουγιουμτζής, Ηλ.Ανδριόπουλος, Γ.Χατζηνάσιος, Βαγγ.Παπαθανασίου, Λ.Κόκοτος, Γ.Σπανός, Στ.Σέμσης, Σ.Μπέλλου, Β.Μοσχολιού, Μ.Φαραντούρη, Μ.Δημητριάδη, Ελ.Βιτάλη, Άλ.Πρωτοψάλτη, Κ.Σμοκοβίτης, Χ.Αλεξίου, Γ.Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δ.Μητροπάνος, Αν.Καλογιάννης, Μ.Κανά, Μ.Σπυροπούλου, Μ.Χατζηγιάννη, Φίλ.Περιστέρης κ.α. Με τα τραγούδια του, που δεν είναι πολλά  σε αριθμό, κατάφερε να δώσει το στίγμα της εποχής και να ξεχωρίσει για τον ουσιαστικό, αληθινό και γεμάτο μνήμες λόγο του. Διατηρόντας πάντα μιά ιδιαίτερη ισοροποία μεταξύ του έρωτα και του κοινωνικού προβληματισμού άφησε την δική του σφραγίδα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου