Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΔΕΝ «ΒΟΛΕΨΕ» ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ?


Αρκετοί από εσάς θα θυμάστε το δίλλημα που είχε θέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός σε περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Απευθυνόμενος στους Συμβούλους της αντιπολίτευσης κάνει την εξής ερώτηση, «τι έχετε πάθει με την αδελφή μου», τίποτε δεν έχουμε πάθει, απλά, ότι γίνει να γίνει με νόμιμο τρόπο, απάντησαν κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο Δήμαρχος ανταπάντησε «την αδελφή πως τη θέλετε, εθελόντρια όπως είναι τώρα η με μισθό» και πάλι κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επανέλαβαν …με νόμιμο τρόπο. Ο  Δήμαρχος ανταπάντησε «τότε θα τη πάρω με μισθό».Έβγαλε λοιπόν προκήρυξη φωτογραφική, την δημοσίευσε σε εφημερίδα της Κεφαλονιάς, στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν την ανάρτησε, εξάλλου στη ιστοσελίδα κάνει αναρτήσεις κατά το δοκούν. Απ ότι γνωρίζω υπήρχε άλλη μία υποψήφια που κατέθεσε δικαιολογητικά, αλλά ούτε ενημερώθηκε ότι δεν είχε «τα προσόντα» για να προσληφθεί για τη θέση ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Ιθάκης και ειδικότερα «για θέματα παιδείας». 
Στη προκειμένη περίπτωση το ΑΣΕΠ ενημέρωσε το Δήμο Ιθάκης  για κάποια επιπλέον στοιχεία που αφορούσαν την αδελφή του Δημάρχου κ. Νίκη Παναγιωτοπούλου σε σχέση με τα προσόντα της. Εν τω μεταξύ η κ. Παναγιωτοπούλου ήδη από τη 1 του Γενάρη, δηλαδή για εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες, είχε πάρει τη θέση της στο Δήμο και κάνει το κουμάντο της. Φυσικά οι υπάλληλοι του Δήμου ούτε φωνή ούτε ακρόαση, πέρα βρέχει, επί οκτώ μήνες παίρνουν «διαταγές» από εξωθεσμικό πρόσωπο, ….και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Έτσι, με αυτήν την απόφαση του Δημάρχου Ιθάκης  αναδεικνύεται η έννοια του εθελοντισμού και της ανυστερόβουλης προσφοράς, που στο πρόσωπο της αδελφής του βρήκε την καλύτερη έκφρασή της. Θα πει κάποιος έλα βρε 27.500 € θα πληρώνουν το χρόνο οι δημότες, την αδελφή εθελόντρια, τι είναι μπροστά στα 2,5 εκατ. €, που έχει ο Δήμος στο παγκάρι του και που οι βλάκες προηγούμενοι Δήμαρχοι δεν τον χρέωσαν, όπως οι άλλοι στη γειτονική μας Κεφαλονιά. 
Εμείς γνωρίζαμε ότι μέχρι χθές ο εθελοντισμός συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά για την κοινή ευημερία. Συνδυάζει τα στοιχεία της ελεύθερης βούλησης και επιλογής με την ένταξη σε ένα πρόγραμμα δράσης. Ως ελεύθερη απόφαση είναι προσωπική υπόθεση, είναι τρόπος ζωής και ατομική πειθαρχία. Είναι ο έρωτας για τη βοήθεια και τη στήριξη της ανάγκης των άλλων. Πιστεύαμε ότι ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης τού πολιτισμού μιας κοινωνίας, που στο νησί μας απ ότι φάνηκε παίρνει άλλες θεάρεστες και πρωτόγνωρες διαστάσεις. 
Ας περιμένουμε λοιπόν τη μονιμοποίηση της αδελφής Νίκης που μάλλον αφού αργεί, δεν θα προλάβει να γίνει μιας και ο Δήμαρχος θα καθαιρεθεί (!!!).
Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου