Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

 Έτσι όταν συνάντησα το κείμενο που ακολουθεί ξεφυλλίζοντας επαρχιακή εφημερίδα, σκέφτηκα να αναπαράγω από αυτό κάποιους ορισμούς, που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο... δυο αγελάδες. Βρήκα ότι το κείμενο, έστω κι αν δύσκολα θα μπορούσε να το αποδεχτεί στο σύνολό του ο κάθε αναγνώστης του, ότι επιτρέπει εν τούτης την εκτόνωση δια της καυστικής σάτιρας, χωρίς μάλιστα την αριστοφάνεια χυδαιολογία, το βολικό άλλοθι της δυσώδους ελευθεροστομίας στην οποία επιδίδονται ολοένα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Απολαύστε το.
Σ ο σ ι α λ ι σ μ ό ς (αλλά και χριστιανισμός προσθέτω εγώ, που είναι και ο πρώτος διδάξας): Έχεις δύο αγελάδες και δίνεις τη μία στον γείτονά σου.
Κ ο μ μ ο υ ν ι σ μ ό ς: Έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.
Ν α ζ ι σ μ ό ς: Έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.
Γ ρ α φ ε ι ο κ ρ α τ ε ι α: Έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα.
Π α ρ α δ ο σ ι α κ ό ς κ α π ι τ α λ ι σ μ ό ς: Έχεις δύο αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις έναν ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.
Α μ ε ρ ι κ α ν ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α:: Έχεις δύο αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε τέσσερις αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.
Γ α λ λ ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις τρεις.
Γ ι α π ω ν έ ζ ι κ η ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις Cowkemon και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.
Γ ε ρ μ α ν ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά τον μήνα και να αυτοαρμέγονται.
Ρ ω σ ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις πέντε. Τις ξ αναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ΄να μπουκάλι βότκα.
Κ ι ν έ ζ ι κ η ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα, και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.
Ε λ λ η ν ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο όσο, με τα λίγα χρήματα που παίρνεις δίνεις προκαταβολή για να αγοράσεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.
Ι ν δ ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις (είναι ιερό ζώο στην Ινδία).
Β ρ ε τ α ν ι κ ή ο ι κ ο ν ο μ ί α: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές".
Το χιούμορ δεν μας κάνει μόνο να ευφραινόμαστε και να χαμογελούμε, μας κάνει και να ξεχνούμε τη δύσκολη πραγματικότητα και το άδηλο και ήδη για πολλούς ζοφερό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου