Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ


Αφορμή γι αυτό το σημείωμα είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αρκετών μαρτύρων και περαστικών στη πλατεία της Ιθάκης. Συγκεκριμένα στη ψησταριά «Γύρο Γύρο» του Στέλιου Κόμητα χθες το μεσημέρι μπήκε παρέα 4 νεαρών αλλοδαπών (αλβανών) και παρήγγειλε φαγητό. Στο μαγαζί ήταν και άλλος πελάτης Έλληνας, ο οποίος κάποια στιγμή που πήγε στην τουαλέτα οι Αλβανοί ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους φέρει (δήθεν) ένα χαρτοκιβώτιο από την αποθήκη για να βάλουν μέσα κάποια πράγματα, όπως του είπαν.. Ο ιδιοκτήτης πήγε στην αποθήκη αλλά επειδή είχε τη προαίσθηση ότι κάτι θα γίνει, κοίταζε από το κουρτινάκι της αποθήκης να δει τι θα συμβεί στο μαγαζί του. Ο ένας από τους Αλβανούς πλησίασε στο ταμείο και άρπαξε όλες τις εισπράξεις της ημέρας, τις έβαλε στην τσέπη του και ξανακάθισε στο τραπέζι σα να μην συμβαίνει τίποτε.
Το όλο σκηνικό το είδαν και ο καταστηματάρχης αλλά και ο άλλος πελάτης οι οποίοι βγήκαν έξω και κλείδωσαν τους κλέφτες μέσα στο μαγαζί, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν την αστυνομία. Το αστυνομικό όργανο που έφθασε σε έρευνα που έκανε στους Αλβανούς βρήκε όντως τις εισπράξεις και ενώπιων μαρτύρων οι κλέφτες παραδέχτηκαν την πράξη τους.
Το λογικό ποιό θα ήταν από εδώ και πέρα σε ένα πολιτισμένο και ασφαλές κράτος που προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Εννοείται η αυτόφωρη διαδικασία και για τα περαιτέρω.
Όχι όμως δεν έγινε έτσι. Ζήτησε από τους νεαρούς Αλβανούς να δώσουν πίσω τα χρήματα που είχαν πάρει, κάτι που έκαναν και στη συνέχεια παρά τις διαμαρτυρίες του ιδιοκτήτη και άλλων μαρτύρων δεν προχώρησε η προβλεπόμενη διαδικασία και οι κλέφτες έφυγαν σαν κύριοι αφήνοντας τον ιδιοκτήτη…. άναυδο!!!!
Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό σε όλη η πλατεία. Και φυσικά ο κάθε θιακός γνωρίζει το μέγεθος της έξαρσης  που έχει πάρει το κύμα των κλοπών που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Από πληροφορίες που έχουμε αυτά συμβαίνουν κατά κύριο λόγο από νεαρούς Αλβανούς, που μάλιστα οι περισσότεροι είναι νεόφερτοι. Αναφέρουμε μερικά από αυτά τα περιστατικά, μετά από μαρτυρίες των παθόντων. Του Γ.Σ.Γ έκλεψαν ένα αλυσοπρίονο, του Γ.Λ.Κ έκλεψαν ένα μικρό βαρέλι με λάδι, του Τ.Κ από το Κιόνι ένα κράνος, της Α.Κ από το Κιόνι έναν τόνο πετρέλαιο, του Α.Κ από την Ανωγή ένα πρόβατο, του Κ.Μ ένα αλυσοπρίονο και ένα χορτοκοπτικό από το αυτοκίνητο του που ήταν στο πρώην παρκινγκ της ΑΤΕ, διέρρηξαν την καντίνα στον Πίσω Αετό και άδειασαν τους καταψύκτες, από τον Θ.Κ ένα πλαστικό με πετρέλαιο, από την μπουλντόζα του Δήμου Ιθάκης δύο πλαστικά με πετρέλαιο και τις μπαταρίες, διέρρηξαν το καφενείο της Ανωγής και πήρα 300€ και τρόφιμα κα ενώ καθημερινές είναι οι κλοπές σε τσουβάλια με ελιές, σκάλες (λόγω του λιομαζώματος) αλλά και σακούλες με ψώνια από μηχανάκια, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν αφήσει προσωρινά κρεμασμένα, προκειμένου να ψωνίσουν κάτι άλλο από διπλανό μαγαζί. Φυσικά οι περισσότεροι δεν καταγγέλλουν το γεγονός, φοβούμενοι για τα χειρότερα, αλλά και γιατί δεν έχουν την ευχέρεια να δώσουν 100€ παράβολο που θα πρέπει να καταθέσουν στις αμόδιες αρχές για να κάνουν μήνυση ακόμα και σε αγνώστους.
Γιατί λοιπόν αυτή η αδράνεια και μάλιστα όταν πολίτες, στο πιο πάνω περιστατικό, πιάσαμε τους κλέφτες επ' αυτόφωρο και η αστυνομία τους άφησε να αλωνίζουν.
Ειλικρινά μου έγραψε ένας φίλος που γνώριζε για το πιο πάνω γεγονός… «έχω μπερδευτεί και σου γράφω, για να βγάλω από μέσα μου την οργή και την αγανάκτηση, όπως επίσης και για να ηρεμήσω και να μην πάρω εγώ και μερικοί άλλοι οργισμένοι συμπολίτες μου ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ....»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου