Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΔΕΗ


Όπως είδαμε σήμερα, έχουν αρχίσει ήδη να καταφτάνουν και στα νοικοκυριά της Λευκάδας οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με την 1η δόση από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), όπως έχουν βαφτίσει το νέο αυτό χαράτσι οι κυβερνώντες.
Με τη σημείωση στο λογαριασμό ότι «σύμφωνα με το Ν.4021/11 η ΔΕΗ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος σύμφωνα με όσα ορίζει ο ανωτέρω νόμος».
Να σημειώσουμε ότι από το εδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι. Εξαιρείται επίσης το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση. Ακόμη ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.
Να αναφέρουμε τέλος ότι βρίσκονται και στον τόπο μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, πρωτοβουλίες σε εξέλιξη  ώστε οι εργαζόμενοι μαζικά, να αρνηθούν την πληρωμή, μεριμνώντας παράλληλα να μη γίνει ούτε μία διακοπή ρεύματος ή κατάσχεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου