Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΝΔ Πέτρος  Αλιβιζάτος αναλαμβάνει καθήκοντα στο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, που περιλαμβάνει 7 περισσότερα μέλη από την προηγούμενη. Σ’ αυτήν μετέχουν με στελέχη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος, αναπληρωτής τομεάρχης Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού στο ΥπΠΟΤ, ενώ παραμένει υφυπουργός και ο Γ. Νικητιάδης. Έτσι ένας Επτανήσιος και ένας Δωδεκανήσιος θα συστεγαστούν στο ίδιο υπουργείο, που έχει στην ευθύνη του το «βαρύ χαρτί» της τουριστικής οικονομίας…
Ποιος είναι ο Πέτρος Αλιβιζάτος
Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Πλεκτική-Κλωστοϋφαντουργία στη Σχολή Mayer της Γερμανίας. Το 1985, εντάχθηκε στη ΝΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Την περίοδο 1991-1992, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρίας “ΑΣΤΗΡ” ΑΞΕ, το διάστημα 1992-1993, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και από το 1993 μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου .
Το διάστημα 1992-1993, διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Young Presidents Organization, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Ματζαβινατείου Ιδρύματος Ληξουρίου (1988-2004), μέλος (1996) και γενικός γραμματέας του Ιδρύματος “Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” (1996-2004) και ταμίας του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα” (1998-2004).
Είναι μέλος της “Λέσχης Επιχειρηματικότητας”, του Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής” και πολλών άλλων σωματείων και συλλόγων.
Το 2002, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κεφαλονιάς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Οκτώβριο του 2007, διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ). Τον Φεβρουάριο του 2010, ορίστηκε μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ στις αρχές Μαρτίου ανέλαβε, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος.
Στις 11.11.2011 ανέλαβε υφυπουργός πολιτισμού, με υπουργό τον Παύλο Γερουλανο στην μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

Η νέα κυβέρνηση
Η νέα κυβέρνηση περιλαμβάνει 48 πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν μέλη και του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου.
Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεωργίου και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.
Σε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών μετατέθηκε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά και σε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας ο μέχρι τώρα υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.
Από τους μετέχοντες στο προηγούμενο σχήμα στη νέα κυβέρνηση δεν συμπεριελήφθησαν έξι πρόσωπα: οι υπουργοί Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και οι υφυπουργοί Υγείας Χρήστος Αηδόνης και στον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας.
Η σύνθεση
Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας, Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας, Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης, Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά, Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης, Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου, Υφυπουργός: Ιωάννης Μουρμούρας
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας, Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης, Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου, Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης, Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης, Υφυπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου, Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μαυρουδής Βορίδης, Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης, Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος, Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός:Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης, Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας, Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής, Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος, Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης, Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος
Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος
Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ από το CORFUPRESS.COM!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου