Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΡΙΕΣ


Πραγματικά θα ευγνωμονούσα τον ή την υπάλληλο που θα μου έλυνε τις παρακάτω απορίες. Μπορεί να μένουν μ΄ αυτές,  πολλοί συνδημότες μας κι απλά να μη σκέφτονται να ρωτήσουν:
 Απορία 1η: Γιατί ρε παιδιά σας χρωστάει ο δήμαρχος τόσες άδειες από πέρσι? Τόσος φόρτος είχε πέσει? Και σεις…. Τόση υπακοή και συμπαράσταση στον Τελαμόνα? Πώς και δεν τις απαιτήσατε….
Δεν είσασταν κουρασμένοι? Δε θέλατε τα θαλάσσια λουτρά σας? ΄
Πείτε μας και μας….. Πολίτες είμαστε. Δε δικαιούμεθα να ξέρουμε?
 Απορία 2η: Ανυπομονώ να δω κείνες τις καταστάσεις που ζήτησε ο δήμαρχος, με τις αιτήσεις των δημοτών που εξυπηρετήθηκαν ανά μήνα, τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να μελετηθεί ο φόρτος εργασίας. Θα μας τις δώσετε να τις δημοσιεύσουμε?
Παράκληση: Προετοιμάστε μας, να ξέρουμε: Για μπλοκάκι να ετοιμαζόμαστε, για βιβλίο ή για τόμους.
 Απορία 3η: Ποια υπάλληλος πήγαινε στο σούπερ μάρκετ εν ώρα εργασίας, και τελείωνε τα ψώνια της τουλάχιστον σε δύο ώρες? Τριγύριζε, χάζευε τις μάρκες των προϊόντων, σύγκρινε τιμές, άνοιγε και μύριζε τις συσκευασίες…. Και σε κανένα δίωρο περνούσε κι απ’ το ταμείο.
Προφανώς ήξερε πως κανείς δεν θα την ψάξει…Ο δημότης.....τι πείραζε? Ας ξαναρχόταν την επομένη……
Παρατήρηση: Τώρα μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο το δήμαρχο να τον ρωτάς. Μπορεί και να σου δώσει την άδεια να ψωνίζεις. Αλλά και συ….. κάνε λίγο γρηγορότερα….
Απορία 4η: Ποιανής υπαλλήλου ο φίλος, απ΄ όταν ανέλαβε ο Γιάνναρος, μένει αμαγείρευτος και ψάχνεται πού και τι θα φάει το μεσημέρι??
Συμβουλή: Μαγείρευέ του από βραδύς…. Από τίποτα….. Εκτός κι αν ζητήσεις απ΄το δήμαρχο που σου δημιούργησε αυτή την κατάσταση, να πετάγεται να του μαγειρεύει…
Απορία 5η: Ποια υπάλληλος περνώντας από κατάστημα μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο, αναφώνησε: « Του ‘ χουμε κάνει ένα σωρό αναφορές…. Πού θα πάει? θα φύγει να ησυχάσουμε…..»
Απάντηση: Ο δρόμος που πήρατε, δεν έχει γυρισμό…. Και σίγουρα, τώρα που βγήκατε στον πηγαιμό για την Ιθάκη, ο δρόμος θα είναι μακρύς το ευχηθείτε δε το ευχηθείτε. Στο τέλος ίσως καταλάβετε πως η Ιθάκη, σας χάρισε το ωραίο ταξίδι.
Απορία 6η: Ποια υπάλληλος δεν προμηθεύει με τα φάρμακα την πεθερά της, και της λέει πως τώρα ο δήμαρχος δεν την αφήνει ούτε για τα φάρμακα να πάει?
Ενημέρωση: Πεθερά…. Σου λέει ψέματα. Τα φαρμακεία είναι και τ΄ απόγευμα ανοιχτά.
Κι αν δεν μας απαντήσει κανένας υπάλληλος, ας μας απαντήσουν τουλάχιστον εκείνοι από τους προηγούμενους που κόπτονται:
-       Για πόσες ψήφους υιοθετήθηκαν κι αφομοιώθηκαν σε βάθος χρόνου, με τη μορφή κεκτημένων δικαιωμάτων, τέτοιες συμπεριφορές, ώστε να εκλαμβάνονται ως σωστές και να μάχονται με σθένος κάποιοι υπάλληλοι για τη διατήρησή τους?
-       Και τελικά, όχι ποιοι, αλλά τι κυβερνούσε αυτό τον τόπο????
Και συμπέρασμα: Κακό πράμα η συνήθεια….( κι η βόλεψη……. )
Αναρτήθηκε από I love Ithaki την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου