Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙΟύτε ένα, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τρία ελληνικά νησιά θέλει να αγοράσει ο πάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας και πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Zaman, ο Ίναν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεσιτικά δίκτυα για την αγορά των νησίδων Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιότισσα, Ναυσικά και Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ. 
Ο Τούρκος επιχειρηματίας ανέφερε μάλιστα στη συνέντευξη του ότι σκοπεύει να χτίσει στα μικρά αυτά νησιά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ θέλει μάλιστα να συνδέσει με ferry τα ελληνικά με τα τουρκικά νησιά! Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί (400 χιλ. τετραγωνικά) έναντι 35 εκατ. δολαρίων στα ανοικτά της Σμύρνης όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες.
Ο ίδιος εκτιμά ότι το κόστος των νησίδων θα κυμανθεί μεταξύ 3 εκατ. και 20 εκατ. ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα.
Στην συνέντευξη του μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι δεν αποκλείει το γεγονός ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στην  Ελλάδα, δήλωσε ωστόσο πως είναι σίγουρος για την θετική στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στην πρόσθεση του.
Ο Φικρέτ Ίναν δήλωσε επίσης ότι αν και άλλοι Τούρκοι επιχειρηματίες ακολουθήσουν την στρατηγική του και αγοράσουν νησίδες του Αιγαίου η Τουρκία θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη. Τούρκος επιχειρηματίας και πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Zaman, ο Ίναν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεσιτικά δίκτυα για την αγορά των νησίδων Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιότισσα, Ναυσικά και Βουβαλώ τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ.
Ο Τούρκος επιχειρηματίας ανέφερε μάλιστα στη συνέντευξη του ότι σκοπεύει να χτίσει στα μικρά αυτά νησιά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ θέλει μάλιστα να συνδέσει με ferry τα ελληνικά με τα τουρκικά νησιά!
Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί (400 χιλ. τετραγωνικά) έναντι 35 εκατ. δολαρίων στα ανοικτά της Σμύρνης όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες. Ο ίδιος εκτιμά ότι το κόστος των νησίδων θα κυμανθεί μεταξύ 3 εκατ. και 20 εκατ. ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα.
Στην συνέντευξη του μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι δεν αποκλείει το γεγονός ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στην  Ελλάδα, δήλωσε ωστόσο πως είναι σίγουρος για την θετική στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στην πρόσθεση του.
Ο Φικρέτ Ίναν δήλωσε επίσης ότι αν και άλλοι Τούρκοι επιχειρηματίες ακολουθήσουν την στρατηγική του και αγοράσουν νησίδες του Αιγαίου η Τουρκία θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου