Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΤΗΣ ΝΟΝΗΣ ΔΟΥΝΙΑ




Όταν μια γυναίκα μοντέλο-ηθοποιός-τραγουδίστρια-κάτι τέτοιο τέλος πάντων πολιτεύεται, μπορεί να μην ενδιαφερθούμε ποτέ να μάθουμε τη φιλοσοφία και τους πολιτικούς της στόχους, σίγουρα όμως θα φροντίσουμε να μάθουμε αν έχει κάνει γυμνή φωτογράφιση. Ουαί κι αλίμονο αν έχει κάνει, την έβαψε. Θα φάμε όλοι μαζί φλασιά, θ' αρχίσουμε και δεν θα σταματάμε.

Την έχουν πάθει κι άλλες στο παρελθόν, την έπαθε τώρα κι η Νόνη Δούνια. Μόλις μαθεύτηκε ότι πολιτεύεται, βούιξε το πανελλήνιο, ξαναθυμηθήκαμε τα γυμνά της. Τα ποστάρουμε συνοδεία σκωπτικών (και ολίγον τι σεξιστικών) σχολίων, και μ' αυτόν τον τρόπο υποτίθεται τη χλευάζουμε που κατεβαίνει στην πολιτική. Αυτή η ξετσίπωτη, η ξεδιάντροπη, το ξέκωλο. Βέβαια, όταν η πολιτική σκηνή έχει γίνει αχταρμάς και τα ψηφοδέλτια θυμίζουν καλλιστεία και σχήματα στην παραλιακή, ένα διαβολάκι ξυπνάει μέσα σου.

Ανθρώπινο είναι, σου έρχεται να τρολλάρεις και πιάνεσαι απ' ότι βρεις. Αλλά κι αυτό πάλι να τρώμε τόσο χοντρό κόλλημα με τη γυμνή σάρκα και να τη δείχνουμε όλοι μαζί με το δάχτυλο αλαλάζοντας, καταντάει γελοίο.

Η Νόνη Δούνια μοντέλο ήταν, απ' την κορμάρα και την ομορφιά της ζούσε η κοπέλα, έκανε και γυμνά. Έτσι κάνουν τα μοντέλα. Ένας λόγος παραπάνω να πούμε ότι έκανε καλά τη δουλειά της. Τότε δεν είχαμε πρόβλημα, τώρα που μπήκε σε ψηφοδέλτιο έχουμε; Τότε θαυμάζαμε, τώρα κοροϊδεύουμε; Δεν είναι κάπως άστοχο αυτό;

Δηλαδή, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μας; Ότι έκανε γυμνό; Ότι μια που έκανε γυμνό κατεβαίνει στην πολιτική; Αν θεωρούμε ότι η γυμνή φωτογράφιση ενός μοντέλου είναι απόδειξη πολιτικής ακαταλληλόλητας, τότε θεωρούμε και ότι το μόντελινγκ είναι πολιτικά ακατάλληλο. Στην τελική, προφανώς πιστεύουμε ότι κάποιες δουλειές κάνουν για να πολιτεύεσαι και κάποιες άλλες όχι.

Είναι καλύτερο, ας πούμε, να είσαι δικηγόρος παρά ηθοποιός; Πολιτικός μηχανικός παρά τραγουδίστρια; Τηλεπωλητής βιβλίων παρά μοντέλο; Ας κάνουμε μια λίστα επαγγελμάτων πολιτικής καταλληλότητας, να ξέρουμε.
Η Δούνια, αν εκλεγεί, μπορεί ν' αποδειχθεί από εξαιρετική έως άθλια. Όπως και να έχει, είναι άσχετο με το ότι έκανε γυμνό ως μοντέλο.

Υ.Γ: Πάντως και οι πολιτικοί που δεν έχουν κάνει γυμνό, δεν τα πήγαν και πολύ καλά, ε;

ΛΙΛΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου