Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΝΟ Ο ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΕΘΟΣ!



Άφωνος παρακολουθώ τους πολιτικούς μας οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουν το χειρότερο δυνατό οικονομικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας θεωρίες εξόδου της χώρας από την ΕΕ, πτώχευσης τραπεζών, επιστροφής στη δραχμή και οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βλάψει περισσότερο τα εθνικά μας συμφέροντα.
Είναι άξιον απορίας το ότι ο κύριος Σαμαράς δεν εξηγεί στον ελληνικό λαό γιατί έχασε το 50% της αξίας της ακίνητης περιουσίας του, γιατί τα πιο φωτεινά ελληνικά μυαλά φεύγουν εκτός Ελλάδος, γιατί η Ελλάδα έχει 1.800.000 άνεργους και 4.000.000 πτωχούς και γιατί οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί έχασαν το 40% των απολαβών τους. 

Αυτά βιώνουν οι ψηφοφόροι και δεν αντιλαμβάνονται γιατί έγιναν όλες αυτές οι θυσίες, ούτε πού οδηγούν. Ο κύριος Σαμαράς - και όχι μόνο - είχε ηθική υποχρέωση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι κέρδισε από όλες αυτές τις θυσίες. Γιατί ναι μεν έχασε πολλά αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κέρδισε και πολλά. Δυστυχώς όμως επέλεξε τον δρόμο της κινδυνολογίας και του πανικού που βλάπτει θανάσιμα τη χώρα. Είναι πραγματικά λυπηρό να μην ακούς ούτε λέξη από την κυβέρνηση - αλλά ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ - που να αναφέρεται σε ενέργειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα της χώρας μας αλλά και τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος. Καμία εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας μας. Οι πάντες κρέμονται από τα χείλη της Μέρκελ και συνεπώς καλά μας κάνει, αφού η ανεπάρκειά και η κινδυνολογία τους μετέτρεψε τη χώρα μας σε επαίτη της Ευρώπης. (Κουτί της έρχεται ο πολιτικός διχασμός μας)
Η Ελλάδα έχει τρεις εναλλακτικές λύσεις: Χρεοκοπία ή δραστικό κούρεμα χρέους ή δημιουργία αναπτυξιακού παραγωγικού περιβάλλοντος. Και όμως κάνουν ό,τι μπορούν για να διώξουν και τον τελευταίο «γενναίο» επενδυτή. Αλλά, θα μου πείτε… όταν, διαχρονικά, ανεπάγγελτοι κομματικοί αφισοκολλητές καταλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά από τις οποίες εξαρτάται η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, είναι ποτέ δυνατό να προσδοκούμε ανάπτυξη;
Για να καταλάβετε τι είδους αναδιάρθρωση της χώρας έκανε το υπουργείο οικονομικών, αρκεί να σας πω ότι το 2014 εξέδωσε 80 νέους φορολογικούς νόμους που επηρεάζουν 221 αντίστοιχους παλιούς και εξέδωσε άλλες 1400 ερμηνευτικές εγκυκλίους για να ερμηνεύσει τους νέους νόμους! Ειλικρινά πείτε μου, αν ήσαστε επιχειρηματίες θα επενδύατε έστω και ένα ευρώ σε αυτή τη χώρα;

Σημείωση
Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Χρυσής Αυγής είναι τρανή απόδειξη της αποτυχημένης πολιτικής που ακολουθήθηκε. Δεν φταίει όμως μόνο η κυβέρνηση. Φταίει και η κυρία Μέρκελ που θέλει να κάνει τους Έλληνες Γερμανούς και που πιστεύει ότι χοντροί, ψηλοί, κοντοί, αδύνατοι μπορούν να φορούν όλοι το ίδιο κουστούμι. Αλλά μόνο ο ζουρλομανδύας βγαίνει σε ένα μέγεθος! 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Άρθρο στη Real News 11.1.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου