Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΧΗ… ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Λίγες μόνο μέρες έμειναν για την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση και δώθε, μια αναμέτρηση που θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα, την απαρχή μιας καινούριας εποχής. Σε αυτές τις εκλογές αναμετράται ο σκοταδισμός με το φως, ο ολοκληρωτισμός με την δημοκρατία το παλαιό και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που έριξε τη χώρα στα βράχια που παρέδωσε τη χώρα και το λαό της σε αλλότριες δυνάμεις με το νέο που φέρνει την ελπίδα, που φέρνει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.

Ο καθένας από εμάς λίγο πριν φτάσει στη κάλπη ας αναλογιστεί, ας σκεφτεί ας θυμηθεί, τα ληστρικά μνημόνια, τα χαράτσια, τις αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, τα παιδιά μας που στέλνουμε στο εξωτερικό μετανάστες, τα χιλιάδες λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την ώρα που τα διάφορα mall ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, τα συσσίτια και τους άστεγους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της ιδιωτικής που ακολουθεί με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, το κλείσιμο σχολικών μονάδων και τμημάτων ΑΕΙ/ΤΕΙ, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, την κατάργηση του εργατικού δικαίου, το κατρακύλημα μισθών και συντάξεων την ίδια ώρα και στιγμή που η ντόπια οικονομική ολιγαρχία μέσα σε αυτήν τη δίνη αύξησε προκλητικότατα τα κέρδη της. Ας σκεφτούμε και ας αναλογιστούμε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αντικατέστησαν τη κοινοβουλευτική διαδικασία, την παντελή απουσία του πρωθυπουργού από την απαξιωμένη Βουλή, την υποβάθμιση του Υπουργικού Συμβουλίου και ερχόμενοι και στα δικά μας, εδώ στο νησί μας, την Ιθάκη μας, ας θυμηθούμε το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ., το Ι.Κ.Α., το Ειρηνοδικείο, το Ιστορικό Αρχείο, ας δούμε τη σημερινή κατάσταση του Κέντρου Υγείας, χωρίς αγροτικούς γιατρούς, χωρίς εφημερίες, χωρίς καν τα απολύτως απαραίτητα και αναγκαία αναλώσιμα υλικά για την παροχή πρώτης βοήθειας και τέλος ας δούμε την κατάσταση της συγκοινωνίας-επικοινωνίας ή μάλλον της απομόνωσης του νησιού μας από την υπόλοιπη Ελλάδα και το κόσμο (αλήθεια τι έχει να προτείνει για το συγκοινωνιακό της Ιθάκης ο εκλεκτός της Ν.Δ. υποψήφιος βουλευτής κ. Λυκούδης, μέλος της ναυτιλιακής εταιρείας που καταδίκασε την Ιθάκη στην απομόνωση).
Θα μπορούσαμε για κάθε ένα από τα παραπάνω να γράφουμε σελίδες και να αναλύουμε τις αιτίες αλλά πλέον όλοι γνωρίζουμε τους φταίχτες και όλοι έχουμε αντιληφθεί τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ. Είναι οι πολιτικές διαπλοκής, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων που οικοδόμησαν τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα συγκυβερνούν και εμφανίζονται ως οι αυριανοί μας σωτήρες, είναι ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός που εφαρμόζουν οι τελευταίες κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά κατ΄ εντολή της τρόικα και των οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετούν, ντόπιων και ξένων. Συμφέροντα που συγκρούονται με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Συμφέροντα που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε αποικία, σε προτεκτοράτο και τους έλληνες πολίτες σε σκλάβους.
Στις 25 Γενάρη δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στο λαό μας, στους Έλληνες να βρωντοφωνάξουν και πάλι ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό, στο σκοταδισμό, στο ληστρικό χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό που βάζει το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο. Στις 25 Γενάρη ανοίγουμε ένα παράθυρο στο μέλλον, ένα παράθυρο στο φως, και όλοι μαζί οικοδομούμε μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα για τους εργαζόμενους και τους αγρότες μας, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατάει τα παιδιά της εδώ, θα τους δίνει δουλειά, ασφάλεια και ευημερία, θα τους αφήνει να ονειρεύονται ότι εδώ θα στήσουν τη δική τους οικογένεια, εδώ θα δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν, εδώ να παίζουν και να πηγαίνουν σχολείο.
Στις λίγες μέρες που απομένουν ως την καταληκτική τους ημερομηνία θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, θα τρομοκρατήσουν, θα παραπληροφορήσουν, θα τάξουν, θα απειλήσουν και έχουν ήδη επιστρατεύσει όλες τις σειρήνες των Μ.Μ.Ε προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε.
Στις 25 Γενάρη δίνουμε ψήφο μνήμης, δίνουμε ψήφο ελπίδας για μας και για τα παιδιά μας, ανατρέπουμε το σαθρό οικονομικοπολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, ανοίγουμε το δρόμο για αλλαγή στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΑΣ
επικεφαλής ριζοσπαστικής συσπείρωσης πολιτών Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου