Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ



Ραντεβού την Κυριακή στις κάλπες, εκεί που ο καθένας μας είναι μόνος με τη συνείδησή του και την ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και στη νέα γενιά.
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας πολιτικής επιβίωσης του «πρώην» και του «νυν» Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου και κ. Βενιζέλου με σκοπό την με κάθε θυσία παραμονή τους στο πολιτικό παιχνίδι για τη συγκάλυψη και τη μη απόδοση των τεράστιων ευθυνών τους τόσο στο κομματικό επίπεδο για τη μεταλλαγή του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ του 44% σε ένα κεντροδεξιό νεοφιλελεύθερο κόμμα του 4% που σε τίποτα δε διαφέρει από την ΝΔ του κ. Σαμαρά, όσο και στο εθνικό επίπεδο επιλέγοντας και επιβάλλοντας την κοινωνική και οικονομική διάλυση της χώρας, παραδίδοντας την πατρίδα μας απροστάτευτη στις ορέξεις των ξένων συμφερόντων και των εγχώριων αντιπροσώπων τους.
Ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την πολιτική ήττα της παράταξης, για την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, για την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Σήμερα τα μεταλλαγμένα «πρώην» και «νυν» αλλοτριωμένα στελέχη και μέλη, οι χθεσινοί απολογητές και υποστηριχτές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, προσπαθούν να παρουσιαστούν με μια κουτοπόνηρη στάση ως αγωνιστές και εγγυητές της κοινωνικής συνοχής, που οι ίδιοι διέλυσαν, και της εξόδου από την κρίση, που οι ίδιοι γιγάντωσαν, με προσόντα, την εμπειρία, τη δημοκρατική διακυβέρνηση και τη δοκιμασμένη βούληση! Δυστυχώς γι’ αυτούς ο λαός και μνήμη διαθέτει και κρίση έχει.

Νομίζω ότι ούτε το κουτόχορτο φάγαμε, ούτε και στη χώρα των λωτοφάγων ζούμε.
Μέχρι χθες όλοι αυτοί υποστήριζαν, ψήφιζαν και εφάρμοζαν την καταστροφική για όλους μας πολιτική και σήμερα προσπαθούν να αποποιηθούν και σύμφωνα με την τακτική των «μεταλλαγμένων» να μεταθέσουν σε άλλους τις ευθύνες τους.

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκεντρώσουν ξανά γύρω τους, ο καθένας για τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες – υπάρχει βλέπετε και η δικαιοσύνη – και εκτελώντας τις εντολές των κυρίων τους, όλους τους μνημονιακούς απολογητές, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν, πως δεν ξέρουν, ότι με την καταστροφική πολιτική τους – από δόλο, εκτελώντας έξωθεν εντολές ή ανικανότητα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καταστροφικό – η χώρα μας έχασε το 1/3 του ετήσιου εθνικού πλούτου της, δηλ. περίπου 65 δις, ότι το δημόσιο χρέος έφθασε σε δραματικό ύψος αγγίζοντας το 170% του ΑΕΠ της χώρας, καμώνονται ότι δεν ξέρουν για τις 450 χιλιάδες λουκέτα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, παριστάνουν ότι δεν άκουσαν τίποτα για το ότι 80% των πολιτών έχασε από 40% μέχρι και 60% των εισοδημάτων του, κάνουν πως δεν έχουν ακούσει για το ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, παριστάνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για τους πάνω από 100 χιλιάδες νέους, πτυχιούχους στην πλειοψηφία τους, έλληνες μετανάστες, παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει και που θέλουν να διευρύνουν οι γερμανοί πάτρωνές τους, κάνουν πως δε γνωρίζουν για τα τέσσερα και πλέον εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.
Ίσως τους περισσότερους δεν τους αφορούν και δεν πολυσκοτίζονται με την πιο πάνω θλιβερή κατάσταση γιατί είναι οι «βολεμένοι», ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.
Όλοι εμείς που φτιάξαμε, γιγαντώσαμε και αγωνιστήκαμε κάποτε για ένα σοσιαλιστικό κίνημα με όραμα την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση έχουμε σήμερα την ηθική υποχρέωση να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την είσοδο του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του προσωπικού μορφώματος του Παπανδρέου στην αυριανή ελληνική βουλή, αποκόπτοντας έτσι τον ομφάλιο λώρο τους με την κάθε μορφής εξουσία, απαλλάσσοντας και προστατεύοντας τον ελληνικό λαό από τη συνέχιση του καταστροφικού τους έργου. Παράλληλα στις σημερινές συνθήκες πρέπει και επιβάλλεται να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, προστασία της κοινωνικής συνοχής, τερματισμό της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας και αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας σαν έλληνες πολίτες. Σήμερα αυτά που ονειρευτήκαμε τις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 μπορεί με τη βοήθεια όλων μας να πάρουν σάρκα και οστά με μια ισχυρή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Ας αναλογιστούμε τις ρίζες μας, ας κοιτάξουμε γύρω μας την εξαθλιωμένη κοινωνία μας, ας παραμερίσουμε τους πρώην και νυν «έμπειρους και εγγυητές», ας δώσουμε τόπο στη νέα γενιά και ας ψηφίσουμε την ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ας ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ.
Ραντεβού την Κυριακή στις κάλπες, εκεί που ο καθένας μας είναι μόνος με τη συνείδησή του και την ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και στη νέα γενιά.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ
(Στέλεχος του ΠΑΚ και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου