Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕΡΟΣ 1o



Μόλις 15 μέρες μείνανε μέχρι την Κυριακή των Εκλογών, των πιο fast track εκλογών που θυμάμαι και που νομίζω πως υπήρξαν ποτέ από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Η προεκλογική εκστρατεία του ακροδεξιού πρωθυπουργού και των ακολούθων του βασίζεται στον φόβο για το τι θα συμβεί στην κοινωνία μας αύριο, χωρίς αυτούς. Μάλιστα έχουν επιλέξει ως βασικό τους σύνθημα το ακόλουθο: Με την Ελλάδα δεν παίζουμε!!!! Σε τοπικό επίπεδο δε, έχουν αλλάξει την λέξη Ελλάδα με τις λέξεις Κεφαλονιά και Ιθάκη!!!! Σαν να βάζουν συμπαίκτριες της Ελλάδας τις φίλες της μικρής Μαρίας, που ως γνωστόν κάθονταν και έκλαιγε , γιατί δεν την έπαιζαν οι φιλενάδες της.
Ένα παιχνίδι λοιπόν είναι η όλη κατάσταση για την μνημονιακή, κυβερνητική Νέα Δημοκρατία, ένα παιχνίδι που όμως δεν μας λέει ποιος είναι αυτός που θέσπισε τους κανόνες του και ποιοι είναι οι παικταράδες που αλωνίζουν μέχρι τώρα τα γήπεδα και φέρνουν αποτελέσματα.
Και δεν μας το λέει, γιατί απλούστατα παίκτες και παίγνια είναι αυτοί οι ίδιοι και οι πάτρωνές τους (το ληστρικό διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που πάει και έρχεται όπου οσμίζεται κέρδος – αίμα, η γερμανική εξαλλοσύνη που καταδυναστεύει όλη μα όλη την Ευρώπη και το ντόπιο οικονομικό κατεστημένο, που αρχίζει σιγά σιγά να αυτονομείται από τους παιχνιδιάρηδες δεξιούς και λοιπούς παίκτες – παίγνια και να φτιάχνει και τους δικούς του ιδιωτικούς στρατούς).
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ανάμεσα στα όσα συνέβησαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Γιατί, να μην το ξεχνάμε, το μάτς άρχισε επί ΓΑΠ, του κινηματικού δημοκράτη σοσιαλιστή ντέ, που έφτασε στις άκρες της πατρίδας μας, στο ερημωμένο από την χρόνια πολιτική των κυβερνήσεων Καστελλόριζο, προκειμένου να σφυρίξει την έναρξη.
Ανεργία πρωτοφανής στην ευρωπαική ιστορία σε καιρό ειρήνης, εκποίηση του δημόσιου πλούτου απίστευτη, φτώχεια και των γονέων, οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών , παράδοση κάθε δραστηριότητας (εμπορικής, επαγγελματικής) στο μεγάλο ανεξέλεγκτο και αρπακτικό ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, μετανάστευση των νέων ανθρώπων που ψάχνουν ως λούμπεν προλεταριάτο πλέον, αν και μορφωμένοι, δουλειές ακόμα και σε χωριά της γερμανικής επικράτειας, στοχευμένος διχασμός της κοινωνίας, μέσω των κατευθυνόμενων κυρίαρχων συστημικών ΜΜΕ, προκειμένου να έρχεται η μία επαγγελματική τάξη εναντίον της άλλης για να κάνουν αυτοί την δουλειά τους, κατεδάφιση κάθε τοπικής κοινωνίας μέσω του Καλλικράτη και στη συνέχεια παράδοση των νέων δήμων στην τύχη τους, προκειμένου να τους κάνουν φορομπήχτες και φοροεισπράκτορες για να επιβιώσουν, απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων, στήριξη συγκεκριμένων Τραπεζών, ποδοσφαιρικών ομάδων και μεγαλοεφοπλιστών μέσω σκανδαλωδών χαριστικών δανείων και επιχορηγήσεων.
Με μια λέξη: ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, με το ατράνταχτο επιχείρημα , κλεμμένο και αυτό από την δικιά τους Δύση της ΤΙΝΑ (There is no alternative) δηλαδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Και σε εμάς εδώ, τους Θιακούς και τους Κεφαλονίτες, τι επεφύλαξε η «χρηστή» διαχείριση των παικταράδων – παιγνίων;
Στο πληγωμένο από τους σεισμούς Ληξούρι ακόμα «μετρούν τις πληγές τους» όπως τόσο μελοδραματικά και σε επίπεδο έκθεσης Β΄Δημοτικού έλεγαν οι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ πριν από ένα κιόλας χρόνο και θα τις μετρούν για πολύ καιρό ακόμα.
Στη Σάμη έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται να φορέσουν καουμπόικα ρούχα, γιατί η περιοχή τους έγινε πόλη – φάντασμα, σαν και αυτές που βλέπαμε στα αλήστου μνήμης ιταλικά western spaghetti μετά την αναχώρηση του καραβιού για Πάτρα.
Και στην Ιθάκη; Εκεί να δείς γλέντια!!! Κλείσανε όλες, μα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι ΔΕΚΟ (Ειρηνοδικείο, Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ), αλλά μην έχουμε παράπονο μας έμεινε το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία , τα σχολεία μας δεν αισθάνονται και πολύ καλά, και πώς να αισθάνονται καλά αφού το Κέντρο Υγείας λειτουργεί ως σταθμός πρώτων βοηθειών της δεκαετίας του 50 και επιπροσθέτως βλέπουμε τα βαπόρια να περνούν και μέσα στο τρελό κέφι και στα δρομολόγια που αλλάζουν κατά το δοκούν, παίρνουμε όποιο πλοίο βρεθεί μπροστά μας, πάμε στον κοσμικό Αστακό και κάνουμε ανάλογα και με τα κέφια του καιρού 6 ώρες να πάμε στην Πάτρα και 9 με 10 ώρες να πάμε στην Αθήνα.
Και από πάνω, αυτοί που μας έφεραν σε αυτοί την θέση (και κυρίως οι ντόπιοι παικταράδες) αυτοί οι ίδιοι έρχονται να μας σώσουν ξανά και να μην μας αφήσουν να γυρίσουμε στο μηδέν, όπως λένε.
Δηλαδή, τώρα πού βρισκόμαστε ; Στο 100 και δεν μας τόπε κανείς;
Σε κάθε περίπτωση είναι χαρακτηριστικό της ακροδεξιάς να επικαλείται πάντα τον φόβο κάθε φορά που φοβάται πως θα χάσει τα κεκτημένα της. Το ίδιο έλεγε το Λαικό Κόμμα στις εκλογές του 1946, το ίδιο ο Ελληνικός Συναγερμός στις εκλογές του 1952, το ίδιο η ΕΡΕ στις εκλογές του 1964 (αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην τους αφήσεις να σου την πάρουν, το θυμάστε;). το ίδιο η ΝΔ στις εκλογές του 1974 (Καραμανλής ή τάνκς;), το ίδιο και οι ακροδεξιά δράκα που μας κυβερνά σήμερα.
Δυστυχώς όλες τις προηγούμενες φορές ο φόβος έκανε καλά την δουλειά του.
Σήμερα, τώρα είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε να μας φοβίσουν ξανά!!!
Άς τους φοβίσουμε εμείς αυτή την φορά, με την ψήφο μας στις εκλογές και κυρίως με την καθημερινή δράση μας και συμμετοχή μας στα κοινά μετά απ’ αυτές.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου