Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΛΗΡΟΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Ιθάκης Ευστάθιο Καρτάνο έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Σκληρός επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού  ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ και ζητάει στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ να εντάξει στην ημερήσια διάταξη την τροποποίηση του Κανονισμού Υδρευσης του Δήμου Ιθάκης  ώστε να προβλέπει την αντιμετώπιση  περιπτώσεων αδυναμίας καταβολής των τελών από τους καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
«Κύριε Πρόεδρε. Παρακαλώ όπως στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ εντάξετε στην ημερήσια διάταξη το θέμα «Τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης του Δήμου Ιθάκης»  με την ακόλουθη εισήγηση:
Μέσα στη μικρή κοινωνία που ζούμε,γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μια τέτοια υποχρέωση είναι και η πληρωμή των τελών ύδρευσης. Γνωρίζουμε έτσι, ότι ο Δήμος Ιθάκης έχει προβεί στη διακοπή της υδροδότησης σε κάποιους συνδημότες μας, λόγω οφειλής, σε εφαρμογή του κανονισμού ύδρευσης.Επειδή:
Α. Τέτοιες περιπτώσεις θα πολλαπλασιάζονται ως συνέπεια  της οικονομικής κρίσης.
Β. Το νερό είναι αγαθό και δεν πρέπει να το στερείται η οικία του οποιουδήποτε, ευρισκόμενου σε οικονομική αδυναμία πολίτη.
Γ. Ο Δήμος έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γνωρίζει και να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα των πολιτών του.
Δ. Ο Δήμος Ιθάκης ξοδεύει ασύστολα χρηματικά ποσά για αμφίβολης σημασίας και αξίας δράσεις, την ίδια στιγμή που κόβει το νερό σε πολίτες του λόγω οφειλής.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Α. Να τροποποιηθεί ο κανονισμός υδρευσης του Δήμου Ιθάκης,ώστε να προβλέπει την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, αδυναμίας καταβολής των τελών από τους καταναλωτές.
Β. Η αρμόδια επιτροπή του Δήμου να συμπληρωθεί ,όσον αφορά τη στελέχωσή της,με τον κοινωνικό λειτουργό του Κ.Α.Π.Η για την εξέταση αυτών περιπτώσεων.
Γ. Αμεσα να συνεδριάσει η προαναφερόμενη επιτροπή και να αποφασίσει την επανασύνδεση των οικιακών παροχών, εκείνων των πολιτών που ευρίσκονται σε αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τους».
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ
Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου