Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«….ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΩ ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ !!»


Έργα EXPRESS, εκτελούνται στο Δήμο Ιθάκης με Σύλληψη-Μελέτη-Επίβλεψη- Κατασκευή-Κάλυψη-Διαπλοκή-Καθυστέρηση-Αναμονή by «GIANNAROS COMPOST LTD» η για τα ελληνικότερα by Ιωάννης Κασσιανός Δήμαρχος Ιθάκης. Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. «Καιρό θα πρέπει να σκεφτόταν ο Δήμαρχος την απομάκρυνση της σάπιας ξυλείας των παραπηγμάτων. Η υπηρεσία καθαριότητας...δεν είχε χρόνο, δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα κ.λ.π» Να λοιπόν που ήρθε η εθνοσωτήριος μέρα, μετά από μήνες συλλογισμού - προβληματισμού και ταξιδίων για την απομάκρυνση των γκρεμισμένων παραπηγμάτων. Καθυστερήσαμε λίγο, αλλά δεν πειράζει…. Από τη μια τα ταξίδια και ο χρόνος που έπρεπε να «σκεφτεί» ο Δήμαρχος μας πως θα καταφέρει να απομακρύνει τη σάπια ξυλεία των παραπηγμάτων. Η καθαριότητα δεν είχε χρόνο –έχει εξελιχθεί σε τμήμα κατασκευαστικό του Δήμου- δεν είχε και τα κατάλληλα μηχανήματα…!!!
Η μεταφορά τους στην Κεφαλονιά θα στοίχιζε στο Δήμο 7-8 χιλιάδες, οι διαδικασίες κάττω από το τραπέζι δεν προχώρησαν και – ο Δήμαρχος πριν τη πυρά τα λογάριασε και τα έβγαλε 5000 €. Τότε το επιχειρηματικό μυαλό του κατέβασε την ιδέα –συμφοιτητής του πρωθυπουργού δεν ήταν του κ. Παπαδήμα, όλα να τα περιμένουμε - αντί να χαλάσω 5-7000€ παίρνω σπίρτα, πετρέλαιο 2-3 Αλβανούς, ένα υπάλληλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Βερώνη και πάμε να για να περάσουμε την ώρα μας, μιας και όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόι. 
Μάλιστα χάρηκε ιδιαίτερα όταν τον χώρο επισκέφτηκε πρώην Δήμαρχος, ξέρετε αυτός ο μαλ@κας, τόσο δε ενθουσιάστηκε που τον είδε ο κ. Κασσιανός χάρηκε και τον υποδέχτηκε μετά Βαΐων και κάδων. Απολαύστε το Διάλογο…
Νυν: Πάλι είσαι εδώ παλιομαλ@κα... ε  παλιομαλ@κα. Τον Εισαγγελέα τον πήρες.
Πρώην: κ. Αντιδήμαρχε θα έρθετε μάρτυρας για το παλιομαλ@κας, για το μαλ@κας έχουμε μόνο που δεν ακούσανε, μιας και ο Δήμαρχος μιλάει σιγά ως άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια.
Αντιδήμαρχος:  Άστα τώρα τώρα μωρέ, άσε να τα κάψουμε… έπρεπε να είχαν καεί από καιρό-σαν να εννοούσε ότι και αυτός περίμενε τόσους μήνες τη φαεινή σκέψη του Δημάρχου μας.
Ο Πρώην άρχισε να τραβάει φωτογραφίες. Μόλις ετοιμάστηκε να φύγει τον φωνάζει ο Δήμαρχος
Νυν:  Έλα να με βγάλεις και μια φωτογραφία.
Πρώην:  Όχι δεν σε βγάζω, θα με καταγγείλεις για προσωπικά δεδομένα και ξεκίνησε να φύγει. Μάλλον το ξανασκέφτηκε και στα δέκα μέτρα έκανε μεταβολή και επέστρεψε.
Νυν:  Έλα να σε βγάλω-πλησίασε ο Δήμαρχος τη φωτιά κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας για να αποφύγει μάλλον κάποια άτυχη στιγμή και πήρε πόζα Καρδινάλιου όπως συνηθίζει.
Πρώην:  Πλησίασε πιο κοντά να σε πάρει το πλάνο…
Νυν:  Δεν πάω ποιο κοντά καίει
Πρώην: Δεν έχεις ανάγκη εσύ θα καείς μονάχος σου.
Νυν: Έλα να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί, συμπληρώνοντας,... έλα να σε ρίξω μέσα.
Έτσι άδοξα τελείωσε ο διάλογος που δείχνει πόσο οι δύο άντρες αγαπιούνται!!!!
Ας πάμε όμως στο άλλο μεγάλο έργο της θητείας του... Προχθές, την  «άχρηστη» Τεχνική Υπηρεσία την έκλεισα και την κλείδωσα έξω από το κτίριο, τους μηχανικούς 3-4 τον αριθμό, τους έβγαλα στο δρόμο και τους έστειλα για την επίβλεψη του άλλου μεγάλου χρονίζοντος έργου του σφραγίσματος των βόθρων (!), τους εργάτες καθαριότητας τους απαγόρευσα να μαζέψουν σκουπίδια και αυτοί εκεί, τους συμβασιούχους, εκεί, τους εργάτες ύδρευσης (όσους μου έστειλαν) εκεί και τον υπεύθυνο προσωπικού εκεί να κρατάει το παρουσιολόγιο. Επειδή δεν μας έκατσαν οι 15 Ρουμάνοι επιστήμονες που έφερα –ξέρετε αυτούς που έφτιαξαν τη μελέτη του αεροδρομίου με 15000€ σε χρόνο 10 ημερών- και στην συνέχεια δεν μου έδωσαν τους 10-20 υπαλλήλους που ζήτησα από τη Περιφέρεια αλλά προτίμησαν να τους κρατήσουν να παίζουνε ΝΙΤΕΝΤΟ από να κάμουμε το Θιάκι αγνώριστο!!!
Πάντως ειλικρινά Δήμαρχε μας σε θαυμάζω…. Για πρώτη φορά στα χρονικά στη χώρα μας, μπορεί και παγκοσμίως έργο βαπτισθέν «Καθαρισμός Αγωγών Όμβριων Υδάτων» που μάλιστα έχει και πολλές αδειοδοτήσεις, τις έχει ελέγξει και ο κ. Λιμενάρχης όταν χρειάστηκε, να κατασκευάζετε….. με μελέτη που αφορά άλλο τμήμα του δρόμου –απλά το ξεντώσαμε και από το παραλιακό μέχρι του Καταστήματος  Λιάλου το φτάσαμε στα αθλητικά της Γιούλιας και κάτι παραπάνω. Και σα να μην έφτανε αυτό χρησιμοποιήσαμε… 3-5 μηχανικούς (Πολιτικό, Αρχιτέκτονα Μηχανολόγο-Ηλεκτρολόγο, 1-2 χημικούς-και με παράλληλες ειδικότητες προγραμματιστή &βιβλιοθηκάριου_, μηχανικό οχημάτων), 4-6 εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, 2-3 υπαλλήλους ύδρευσης-εργοστασίου αφαλάτωσης, υπάλληλο καταμέτρησης ρολογιών ύδρευσης, 3 συμβασιούχους εργάτες πολυτεχνίτες, τον προϊστάμενο του Γραφείου προσωπικού που προαναφέραμε για τις παρουσίες, 2-3 φωτογράφους, 2-3 δημοσιογράφους, 3-4 γραφεία Τύπου (Κεντρικό-άνωθενν Νήριτου, αντιπολιτευτικών-πλησίον ΟΤΕ, καθοδηγητικών πλησίον κινηματογράφου, παραπλανητικών περιοχής….. ουφ κουράστηκα, δηλαδή 25-30 περίπου άτομα (ένα για κάθε 3-4 μέτρα έργου).  Κάτι τέτοια βλέπει η ΤΡΟΙΚΑ  και μ@ς έχει γ@μίσει προτού προλάβει να μας γ@μίσει ο Δήμαρχος και μετά την προτροπή ψηφοφόρων του. Δηλαδή κάτι σαν την παρακάτω φώτο.
Μάλιστα ξέχασα να σας πω ότι το παραπάνω έργο, είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Εμπορικού Κόσμου, ιδιαίτερα των γύρω καταστηματαρχών, των Αρχών (Αστυνομικού Δντή και Λιμενάρχη) και άλλων υπηρεσιών, δεν νομίζουμε ότι έφερε αναστάτωση στη καθημερινότητα του πολίτη-επιχειρηματία της γύρω περιοχής αλλά και του κάθε επισκέπτη ιδιαίτερα τις Άγιες μέρες των Εορτών. 
Μάλιστα εθεάθη στη περιοχή και πρώην Δήμαρχος, πρώην μαλ@κας και σημερινός παλιομαλ@κας, προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά και αυτός σαν την αδελφή Τερέζα στην εκ βάθρων αναβάθμιση του νησιού, ιδιαίτερα στην επιλογή και αντοχή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο και μιας και ο Δήμαρχος επέβλεπε το άλλο έργο της καύσης των παραπηγμάτων. Μάρτυρας η φωτογραφία.
Άντε καλά πήγε η ΕΒΔΟΜΑΔΑ, με δύο σημαντικά έργα για την πόλη της Ιθάκης που οι προηγούμενοι Δήμαρχοι… εννοώ και το Βασιλόπουλο -συγνώμη κ. Κασσιανέ δεν νομίζω να θίγεστε- δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν!!!
Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ
ΥΓ. 1. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΣΤΟ ΕΡΓΟ.
Οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, πήραν εντολή από το Δήμαρχο, να μην πηγαίνουν πλέον στο γραφείο τους, αλλά, μέχρι να τελειώσει το έργο του δικτύου ομβρίων και αποχέτευσης στο κέντρο, να βρίσκονται στο έργο για το οποίο είναι υπεύθυνοι.
Μάθαμε πως ο δήμαρχος, άλλαξε την κλειδαριά του κτιρίου της Τεχνικής Υπηρεσίας, και κράτησε τα κλειδιά ο ίδιος. Γιατί άραγε??
Ενας πολίτης
Posted an 26, by I love Ithaki
ΥΓ.2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΕΧΩΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΥ!!
ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΩΝ
Καιρό θα πρέπει να σκεφτόταν ο Δήμαρχος την απομάκρυνση της σάπιας ξυλείας των παραπηγμάτων. Η υπηρεσία καθαριότητας...δεν είχε χρόνο, δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα κ.λ.π. Η μεταφορά τους στην Κεφαλονιά θα στοίχιζε για το Δήμο 7-8 χιλιάδες ευρώ....
Κι έτσι σήμερα ανάλαβε ο δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Βερώνη κι έναν υπάλληλο του Δήμου τη λύση... Εκανε και κρύο....Δεν έβρεχε...δε φύσαγε η μέρα ιδανική...
Τα...επεισόδια βέβαια...αναπόφευκτα.
Ο κ. Καραβίας, έχει αναλάβει εργολαβικά την επιτήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών. Εμπειρία είναι αυτή. Να πάει χαμένη? ΄Ολα, επί δημαρχίας του, ήταν τυπικά και νόμιμα...
Ο Ορκωτός...έχει να λέει....
Και.... μία από τα ίδια....: " Με είπε μ....κα " κ.λ.π. Αυτή τη φορά, δε φώναξε αυτόφωρο.
Ειδοποιήθηκε όμως η αστυνομία, όπου και παρευρέθει, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου και κείνη κατέφθασε πάραυτα. Οι λιμενικοί γλυτώσανε τούτη τη φορά το τρέξιμο, γιατί για καλή τους τύχη τα παραπήγματα, ήταν στον πίσω δρόμο, που δεν είναι αρμοδιότητά τους.
Τώρα απομένει στην υπηρεσία καθαριότητας να καθαρίσει το χώρο....
anonyma
Posted by I love Ithaki Jan 27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου