Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

MΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!


Χωρίς υπερβολή η Ελλάδα έχει μαστουρώσει από το χασίσι της Αλβανίας. Μεγάλες ποσότητες διακινούνται καθημερινά στα τρύπια Ελληνοαλβανικά σύνορα. Αλβανοί και Έλληνες έμποροι ναρκωτικών, οργιάζουν το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι πέφτουν και στα χέρια της αστυνομίας. Συνελήφθησαν στην Αγία Κυριακή (Πόποβο) Δήμου Σουλίου στην Θεσπρωτία δύο ντόπιοικαι ένας Γιαννιώτης να μεταφέρουν 217 κιλά και 234 γραμμάρια χασίς. Τα ναρκωτικά τα προμηθεύονταν από την Αλβανία και τα μετέφεραν, μέσω Σουλίου, στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, όπου ένας από του κατηγορούμενους διατηρούσε Τυροκομείο. Εκεί συσκεύαζαν αεροστεγώς τα ναρκωτικά και τα τοποθετούσαν σε δοχεία τυριού και τα στέλνανε στην Σουηδία με μεταφορικές εταιρίες.
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ 
ΧΑΣΙΣΟΒΟΛΩΝΑΣ ΤΟ ΛΑΖΑΡΑΤΙ
Τις περισσότερες ποσότητες χασίς οι Έλληνες έμποροι τις αγοράζουν από το Λαζαράτι Αργυροκάστρου.Το Λαζαράτι είναι μια κωμόπολη μερικών χιλιάδων κατοίκων, που απλώνεται στις πλαγιές από το Πλατοβούνι στον αλβανικό Νότο. Απέχει 3 χλμ. από το Αργυρόκαστρο και μόλις 25 από τον ελληνικό συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς. Πρόκειται για μια κλειστή κοινωνία, με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, με τους δικούς της άγραφους νόμους και κανόνες, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα όπλα και δύσκολα μπορεί κάποιος να διεισδύσει.
«Όνομα βαρύ σαν την πέτρα», λέει για τον τόπο ένα δημοτικό τραγούδι, που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι κάτοικοί του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην εθνική οδό Κακκαβιάς- Αργυροκάστρου, όπου βρίσκεται η είσοδος του χωριού, όλο το εικοσιτετράωρο υπάρχει «φυλάκιο παρακολούθησης», που ελέγχει ό,τι κινείται προς τον οικισμό. Ακόμη κι ένα περιπολικό της αστυνομίας να εμφανιστεί στην είσοδο της κωμόπολης σημαίνει συναγερμός και κινητοποιούνται άμεσα ομάδες ένοπλων. Είναι κοινό μυστικό ότι το σπίτι σχεδόν κάθε οικογένειας είναι και μια γιάφκα, με όπλα και πυρομαχικά.
Οι Λαζαρατινοί δεν δίστασαν να πυρπολήσουν πριν από 3 χρόνια το μέγαρο της Αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο, όταν στην περιοχή τους είχαν εισβάλει ειδικές δυνάμεις και σκότωσαν έναν καταζητούμενο κακοποιό.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έστησαν ενέδρα στην είσοδο του χωριού, για να εμποδίσουν επιχειρήσεις της αστυνομίας. Είναι φανατικοί μουσουλμάνοι, προσεύχονται δύο φορές τη μέρα στον τεκέ με τις ευλογίες του μπεκτασή «μπαμπά». Οι ίδιοι έχουν χρηματοδοτήσει την αναστήλωση των τζαμιών της περιοχής.
http://www.katoci.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου