Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ


Ονειρεύομαι μια πρωινή ποδηλατάδα. Ανεβασμένη σε ένα ποδήλατο κλασσικό ολλανδικού τύπου, να σπρώχνω τα πετάλια ανέμελα στα μονοπάτια ενός καταπράσινου πάρκου. Να νιώθω το αεράκι χάδι στα μαλλιά μου, να ζω το τοπίο σα να ανοίγω τα μάτια για πρώτη φορά. Ορθοπεταλιές δίπλα στο ποτάμι…Ορθοπεταλιές και χαλάρωση.
Διάβασα την έρευνα του περιοδικού ‘Κ’ από την εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο ‘Πότε η Ελλάδα θα μάθει ποδήλατο;’ Φαίνεται λοιπόν ότι ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη έχει υιοθετήσει το ποδήλατο ως μόνιμο μεταφορικό μέσο σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της (28% στην Ολλανδία), στην Ελλάδα μόνο το 5% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το ποδήλατο καθημερινά ενώ το 28% θα ήθελε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο πιο συχνά. Τί φταίει λοιπόν;
Το Κράτος είναι η πρώτη και η εύκολη απάντηση. Όντως δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, και είναι αρκετά επικίνδυνο να οδηγείς ποδήλατο στο κυκλοφοριακό χάος των ελληνικών μεγαλουπόλεων. Δε γίνεται όμως να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι. Όντως το κράτος δεν είναι οργανωμένο και έχει μελέτες για τέτοιου είδους ανάγκες. Ακόμα και αν η μελέτη υπάρχει, δεν εφαρμόζεται. Για διάφορους λόγους….
Η λύση είναι μια πλέον αν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Η πρωτοβουλία των πολιτών. Έχουμε δύναμη! Νομίζουμε ότι επειδή ρίχνουμε την ψήφο μας κάθε 4 χρόνια, κάναμε το καθήκον μας ως πολίτες; Και μετά τα φορτώνουμε στον κόκορα και ρίχνουμε την ευθύνη στο κράτος και στους άχρηστους που μας κυβερνάνε. Θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που ζεις; Πρέπει να δράσεις! Δείτε λοιπόν μια ωραία πρωτοβουλία των πολιτών και υποστηρίχτε την! Και ας φροντίσουμε να πάρουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες και για άλλα θέματα…Καλή επιτυχία!
Posted by Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου