Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ: Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Την αφόρισε η ελληνική εκκλησία όταν ήταν ανήλικη, μόλις 14 ετών! Ο λόγος για την πολύ γνωστή συμπατριώτισσα μας ηθοποιό από τη Ζωή της Άλλης, Δώρα Χρυσικού, η οποία είναι η τηεοπτική μαμά της Ντορίτας. Ο αφορισμός της από την Εκκλησία, έγινε με αφορμή την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Το μετέωρο βήμα του πελαργού».
Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το θέμα της ταινίας η οποία πραγματευόταν τη μετανάστευση, το άνοιγμα και την κατάργηση των συνόρων, «παίχτηκαν πολλά παιχνίδια εξουσίας σε σχέση με τον σκηνοθέτη», σύμφωνα με τη Δώρα Χρυσικού.
Για τον αφορισμό είχε μιλήσει στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Αξίζει να το ζεις».
«Η ταινία χαρακτηρίστηκε από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο ανθελληνική και αντιχριστιανική, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι παρουσιάστηκε και ως πορνογραφική…».
«Είναι παράδοξο αυτό που θα σου πω. Έτσι όπως το αντιμετώπισα τότε, το αντιμετώπισα και τώρα», εξηγώντας πως για αυτήν της την αντίδραση σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι δεν γνώριζε σε αυτή την ηλικία τι σημαίνει αφορισμός αλλά και η στήριξη της οικογένειας της.
Τέλος, περιέγραψε ένα περιστατικό της εποχής εκείνης στην περιοχή για να δείξει «την παραπληροφόρηση που είχε τότε ο κόσμος, αλλά και το πόσο έχει ανάγκη να μπει σε μία μάχη για πράγματα που νομίζει ότι θίγουν την αξιοπρέπειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου