Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ - ΣΚΛΗΡΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ !!!!


Δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του νησιού μας ένα ακόμη λιβελογράφημα  κας  η οποία κατά δήλωσή της ονομάζεται Νίκη Κασσιανού - Παναγιωτοπούλου. Από την αρχή δηλώνουμε ότι ασφαλώς και δεν απαντάμε σε αυτήν αφού ουδεμία σχέση έχει με τη διοικητική δομή του Δήμου Ιθάκης. Το γεγονός βέβαια ότι, εξαιτίας της πολύμηνης και συχνής απουσίας του Δήμαρχου στη Ρουμανία Δήμος διοικείται ουσιαστικά από αυτό το αναρμόδιο πρόσωπο είναι ένα μόνο απλό σύμπτωμα της κατάπτωσης τού κορυφαίου θεσμού τού τόπου μας. Η εμπλοκή ενός αναρμόδιου προσώπου στη διοίκηση του Δήμου σε συνδυασμό με την απουσία του Δήμαρχου, έχουν μεταξύ άλλων αποτελεσμάτων και αυτά  που αμέσως θα εκθέσουμε στους συμπατριώτες μας.
1. ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεται η κα Παναγιωτοπούλου ότι  «το Δ.Σ έχει αποφασίσει τον διορισμό Νομικού Συμβούλου όπως προβλέπεται από το νόμο». Καμία τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι εγγεγραμμένη πίστωση στο π/υ του Δήμου 30.000,00 ευρώ έναντι 5.000,00 ευρώ για τα έτη μέχρι το 2010,για νομική υποστήριξη. Αυτό δεν αποτελεί απόφαση διορισμού νομικού συμβούλου και σε κάθε περίπτωση ουδόλως σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα ο Δήμαρχος η τα μέλη της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να διαχειρίζονται όπως οι ίδιοι νομίζουν τη συγκεκριμένη πίστωση.
Η συγκεκριμένη ανάθεση στο συγκεκριμένο δικηγόρο ακυρώθηκε τόσο από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας όσο και από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου γιατί ήταν παντελώς παράνομη. Εμείς τη προσβάλαμε γιατί πέραν της νομιμότητας, η απόφαση αυτή ήταν προκλητική για το δημόσιο αίσθημα στο σκέλος καθορισμού της αμοιβής και της διαδικασίας ανάθεσης. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος το μόνο πού έκανε ήταν η κατάθεση αναφοράς προς τον εισαγγελέα Κεφαλληνίας σχετικά με ευρήματα κακοδιαχείρισης της θητείας Καραβία όπως τα «ανακάλυψε» ο νυν Δήμαρχος κ. Κασσιανός. Γι αυτή τη δουλειά εισηγήθηκε ο κ. Κασσιανός να πληρώσει ο Δήμος 13.284,00 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος Δήμος ,ο Δήμος Ιθάκης   με απόφαση της ίδιας Οικονομικής Επιτροπής, αναθέτει σε Κεφαλλονίτισσα δικηγόρο «τη μελέτη δικογραφίας και τη σύνταξη υπομνήματος προς το Διοικητικό Εφετείο Πατρών κατά της προσφυγής δημοτικού υπαλλήλου  αντί ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΥΨΟΥΣ 369,00 ΕΥΡΩ! Νομίζουμε ότι εύλογη είναι η απορία μας  γιατί αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση από το Δήμαρχο δύο δικηγόρων πού έκαναν την ίδια περίπου δουλειά. Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στο κάθε αναγνώστη.
2.Σχετικά με το Κτηματολόγιο και το κ. Σκάρπα που αναφέρει η κ. Παναγιωτοπούλου διευκρινίζουμε τα εξής:
Α. Το όνομα του κου Σκάρπα εμείς δεν το έχουμε αναφέρει ποτέ γιατί δε το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως το όνομα του κου Καλοπάστα ο οποίος κατ' εντολή του Δημάρχου είχε εγκατασταθεί στο γραφείο της πρώην Τ.Υ.Δ.Κ  για να δεχτεί υποτίθεται τις αιτήσεις των κατοίκων για το κτηματολόγιο. Αυτό το θέμα του περιβόητου κτηματολογίου όπως το εννοεί ο Δήμαρχος και όχι η Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε θα το εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω. Η κ. Παναγιωτοπούλου δηλώνει ότι ο κος Σκάρπας ή ο κ. Καλοπάστας πληρώθηκε από το Δήμαρχο «όπως συνήθως». Δυστυχώς γι αυτήν, το Δ.Σ του Δήμου στην υπ' αριθμ 255/10-11-12 απόφασή του δηλώνει ότι: «ο κ. Καλοπάστας υπήρξε για ένα μικρό διάστημα σύμβουλος του Δημάρχου ΕΠΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ».
Β. Όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα από τη δημοτική αρχή σχετικά με τη σύνταξη κτηματολογίου στην Ιθάκη είναι ΨΕΜΑΤΑ και τα αναφέρουμε αναλυτικά, αφού πρώτα δηλώσουμε το αυτονόητο, ότι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΜΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.
Επί 6 μήνες το περσινό χρόνο ο Δήμαρχος έλεγε ψέματα στους Δημοτικούς Συμβούλους ακόμη και του δικού του συνδυασμού πώς ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε ΚΑΘ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ να συντάξει ο Δήμος κτηματολόγιο στην Ιθάκη διαθέτοντας 100.000,00 ευρώ από τη Σ.Α.Τ.Α. Καλούσε μάλιστα τούς δημότες να πάνε τούς τίτλους τους στο γραφείο για να τούς παραλάβει ο κ.... Καλοπάστας! Και όμως ο Πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε καθ. Αρβανίτης με το υπ' αριθμ 801/10.13/09-05-2011 έγγραφό του (ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΤΟ Δ.Σ), ενημέρωνε το Δήμαρχο ότι Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!
Αφού του ακυρώσαμε τη προσπάθεια να διαθέσει 100.000,00 ευρώ του Δήμου για να κάνει ένα άχρηστο και χωρίς νομική ισχύ  υποτιθέμενο κτηματολόγιο αλλά και να μαζέψει τις ιδιοκτησίες των Ιθακησίων σε ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ΧΕΡΙΑ, ο κ. Κασσιανός μάς έφερε νέα πρόταση περί ...κτηματολογίου: Έχει τη σύμφωνη γνώμη (ισχυρίζεται πάλι) του Προέδρου της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε για τη παρακάτω συναλλαγή: ο Δήμος Ιθάκης θα αγοράσει από ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΕΣ με δαπάνη 72.500,00 ευρώ. Αυτούς τούς χάρτες ο Δήμος θα τούς παραχωρήσει στη ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και αυτή θα τούς παραχωρήσει ... στην εταιρεία που θα οριστεί να κάνει ,όταν της ανατεθεί, τη κτηματογράφηση στο νησί! Μάς παρουσίασε μάλιστα και την εταιρεία που θα πούλαγε τούς χάρτες στο Δήμο έναντι των 72.500,00 ευρώ!                                                                                                                                       Εμείς δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε αυτή την προκλητική και  επιλήψιμη πρόταση για τούς εξής λόγους:
- Το κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί σε όλη τη Χώρα έως το έτος 2020.Επομένως μέχρι το έτος 2015 θα έχει ενταχθεί και η Ιθάκη και αν το Δήμαρχο τον ενδιέφερε το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και όχι αυτό που έχει στο μυαλό του, θα μπορούσε να πιέσει τούς αρμόδιους να ενταχθεί ενωρίτερα και ο Δήμος Ιθάκης για κτηματογράφηση.
- Ο δήμαρχος ζητάει να πληρώσουν οι δημότες 72.500,00 ευρώ για ένα προϊόν που θα το ξαναπληρώσουν όταν ανατεθεί η κτηματογράφηση.
- Επικαλείται για μια ακόμα φορά συμφωνία με το ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Λαμβάνοντας υπόψη και το ψευδές του ίδιου ισχυρισμού του όπως ήδη αναφέρθηκε, εμείς ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι ένας Κρατικός λειτουργός και μάλιστα  καθηγητής συμφωνεί και υποδεικνύει σ' ένα δήμαρχο:
α. Να προβεί σε μια τέτοια περιττή δαπάνη
β. Το τύπο του συμφωνητικού που θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και προμηθεύτριας εταιρείας
γ. Την ιδιωτική εταιρεία από την οποία θα γίνει η προμήθεια!
Αυτά που περιγράψαμε παραπάνω η κ. Παναγιωτοπούλου και ο κ. Κασσιανός στις ανακοινώσεις τους τα ονομάζουν «έναρξη κτηματολογίου στο Θιάκι» Δυστυχώς η πολύμηνη απουσία του Δήμαρχου στη Ρουμανία και η παράνομη εμπλοκή της κ. Παναγιωτοπούλου στη διοίκηση του Δήμου δεν τούς επιτρέπουν να ενημερωθούν και να μάθουν ότι το προηγούμενο θέμα που το θεωρούν...κτηματολόγιο, καταψηφίστηκε στο Δ.Σ και από συμβούλους της πλειοψηφίας.  Έτσι ο Δήμος γλύτωσε τις 72.500,00 ευρώ αλλά φαίνεται πώς ακόμη δεν το έχουν καταλάβει και ανακοινώνουν ανύπαρκτα ζητήματα!
3.Γιά όσα αναφέρει η κ. Παναγιωτοπούλου για τα έξοδα που καλύπτει ο δήμαρχος από τη τσέπη του και μεταξύ άλλων τις αμοιβές των κκ Ταμπακίδη, Κουτούλα, Ρουμάνων τοπογράφων κλπ η αλήθεια έχει ως εξής:
α. Μάς κάνει εντύπωση που ενώ αναφέρονται ονόματα ανθρώπων που πληρώνει όπως λέει ο Δήμαρχος από τη τσέπη του ενώ δουλεύουν για το Δήμο, η αναφορά γίνεται σε ονόματα ξένα για το νησί μας, οπότε είναι δύσκολο να διακριβωθεί ποιός πληρώθηκε και πόσο. Μάς κάνει επίσης εντύπωση ότι ενώ ο Δήμαρχος όπως ισχυρίζεται πληρώνει τόσες δαπάνες του Δήμου με δικά του χρήματα, ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΠΙ 10 ΜΗΝΕΣ!
β. Θα πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι στις 15-06-2011 ο Δήμαρχος ζήτησε από το Δ.Σ να του εγκρίνει και να του αποδώσει 94.500,00 ευρώ σαν έξοδα Δημάρχου από 01-01-11 έως 15-06-2011!Θα αναφέρουμε κάποιες από τις δαπάνες που ζητούσε να του πληρώσει ο Δήμος για να καταλάβει ο πολίτης γιατί προσφύγαμε και ακυρώσαμε και αυτή την απόφαση:
- Προσωπικό τηλέφωνο δημάρχου                            2.500,00 €
- Αεροπορικά εισιτήρια                                               6.500,00 €
- Ξενοδοχεία                                                               3.400,00 €
- Πληρωμές προσωπικού                                          26.000,00 €  αυτό το ποσό υποτίθεται ότι περιλάμβανε και την αμοιβή των εργατών που αναφέραμε
- Τοπογράφοι                                                            16.000,00 €
- Προσφορά εργασίας Ν. Κασσιανού προς Δήμο       8.500,00 €
- Γεύματα και ταξί στην Αθήνα και Κεφ/νια                  2.800,00 €
- Διάφορες πληρωμές από Ν. Παναγιωτοπούλου       2.000,00 €
Παρά τις εισηγήσεις  υπηρεσιακών παραγόντων ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα, επέμενε ο Δήμαρχος να αποφασίσει το Συμβούλιο να του αποδοθεί αυτό το ποσό. Μάς έκανε βέβαια τη... χάρη να αφαιρέσει το μισθό του και έτσι η απαίτησή του έπεσε στα ... 85.300,00 ευρώ! Μπροστά στη κατακραυγή που σηκώθηκε σε βάρος του και υπό τη πίεση και των δικών του συμβούλων αναγκάστηκε στη συνεδρίαση να δηλώσει ότι, το ποσό αυτό το κάνει...δωρεά στο Δήμο! Το Δ.Σ αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τη δωρεά όμως με ένστασή μας την ακυρώσαμε. Και είχαμε δίκιο στους ισχυρισμούς μας περί εικονικών και ανύπαρκτων δαπανών και ποσών αυθαίρετα λογισμένα.
γ. Για όσες δαπάνες ισχυρίζονται ότι καλύπτει ο Δήμαρχος με δικά του χρήματα ουδεμία απόδειξη υπάρχει και κανείς δε το βεβαιώνει πέρα από τούς ίδιους. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν στη περίπτωση πού πληρώνει ο ίδιος μια δαπάνη από τη τσέπη του το ποσό που αναφέρει είναι το πραγματικό η όχι. Δεδομένου δε ότι έχει βεβαιώσει το Δ.Σ ψευδώς πώς έχει πληρώσει τούς ντόπιους εργάτες καθαριότητας πριν από δέκα μήνες ενώ αυτοί είναι απλήρωτοι από τον περσινό Μάιο μήνα, βλέπουμε με ιδιαίτερη επιφύλαξη τέτοιου είδους ...ευεργεσίες, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχουν αναγορευθεί σε υποτιθέμενο μέσον πολιτικής.
δ. Για το κ. Ταμπακίδη δεν γνωρίζουμε με τί ποσό τον πλήρωσε ο Δήμαρχος. Γνωρίζουμε όμως ότι στο Δήμο δεν πρόσφερε τίποτα και για το Δ.Σ είναι μη ...υπαρκτό πρόσωπο.
ε. Το ίδιο ισχύει για τούς Ρουμάνους τοπογράφους. Δεν ήταν απαραίτητο να ανατεθεί σ' αυτούς η όποια τοπογραφική εργασία από τη στιγμή που το Δ.Σ είχε εντάξει στο προϋπολογισμό του 2011 ποσόν 19.800,00 ευρώ για τέτοιες εργασίες. Θα μπορούσε να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία και με διαφάνεια να εργαστούν ντόπιοι επιστήμονες.
στ. Για το κ. Κουτούλα των ...καλλιστείων, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ακόμη δεν έχει εξοφληθεί αλλά «του έχουνε πει ότι ο Δήμος πληρώνει σε κανένα χρόνο!»
4.Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο λιβελογράφημα της κ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιανού δεν χρειάζονται να απαντηθούν. Έτσι κι αλλιώς ο Δήμαρχος έχει ζητήσει να γίνει έλεγχος στο Δήμο από: ορκωτούς ελεγκτές, το Υπουργείο Οικονομικών και τον Εισαγγελέα! Εμείς θα περιμένουμε όλους αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους και θα σεβαστούμε τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου