Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΜΑΣΚΑΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ!!


10. Όταν όλο το χρόνο είσαι σοβαρός… άνθρωπος είσαι και εσύ και θέλεις να ξεδώσεις. Τον μισό  χρόνο λείπεις στη Ρουμανία και τον άλλο μισό είσαι πάνω-καταπάνω στα προβλήματα του λαού της Ιθάκης. Ν νιώθεις ότι δεν σε φτάνει ο χρόνος και μήπως δεν προλάβεις να τους ικανοποιήσεις όλους, άσε που έχεις και το φόβο μήπως και σε ξαναπιάσουν… Η ζωή είναι μικρή. Τι είναι ρε παιδιά οι Απόκριες ; Τρεις Κυριακές τζέρτζελο τον χρόνο, οι δύο πέρασαν εκμεταλλεύσου άρχοντα την τελευταία!
9. Έρχεσαι πιο κοντά στο λαό που σε ανέδειξε. Αν δεν στηρίξεις τον κόσμο που σε πίστεψε (σ.σ  Και προπάντων εκείνη την μασκαρεμένη με την κουδούνα και την βράκα)  ποιους θα στηρίξεις ... τους άσχετους ;
8. Έχεις απωθημένα από το δημοτικό. Όταν ήσουν στο δημοτικό, δεν είχες ντυθεί ποτέ μασκαράς τις Απόκριες, παρόλο που το Περαχώρι ήταν πρωτοπόρο στα Καρναβάλια. Πίστευες ότι ο θεούλης θα σε τιμωρήσει. Όταν μεγάλωσες ο πνευματικός σου  σε διαβεβαίωσε  ότι ο θεούλης δεν ενδιαφέρεται για τις cult εμφανίσεις που κάνει ο καθένας από εμάς, κάποιες μέρες του χρόνου. Μόνο που όταν εσύ ξενιτεύτηκες προς χάριν της επιστήμης και της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας, τότε του έδωσες και κατάλαβε!
7. Διάβασα σε ένα βιβλίο του Λιακόπουλου ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος καρνάβαλος της ιστορίας. Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Βαφόταν ο Μέγας Αλέξανδρος με τα χρώματα του πολέμου από το μπουντουάρ της γοργόνας αδερφής του κάποιες φορές. Αν δεν έπεφτες θύμα οργανωμένου σχεδίου της παλιοπαρέας,  και εσύ σαν τον Μέγα Αλέξανδρο, θα κατακτούσες μέχρι και την Ωκεανία!
6. Κάθε φορά που θα ντυθείς αν και είσαι μασκαρεμένος μόνιμα, το νησί μας ανεβαίνει στα μάτια όλων και πολύ περισσότερο εκτός Ιθάκης -τύφλα νάχει ο Οδυσσέας και η Ομηρική Ιθάκη. Είσαι το δυνατό χαρτί για την παγκοσμιοποίηση του νησιού μας.
5. Πρέπει  να χάσεις κάποια επιπλέον κιλά, γιατί αν και είσαι το πρώτο μπόι, λίγο να βάλεις φαίνεται. Αν και μασαμπούκες δεν είσαι διατεθειμένος να τις κόψεις , δίαιτα δεν κάνεις, για τρέξιμο δεν έχεις χρόνο (σ.σ Λύνεις τα προβλήματα του λαού) τι μένει; Να ντυθείς αστροναύτης για να λιώσεις  όλο το περιττό λίπος.  
4. Είχες αποτύχει στις εξετάσεις στην δραματική σχολή. Πριν ασχοληθείς σοβαρά με την πολιτική (σ.σ  Όχι δεν κάνω βαριά ναρκωτικά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!) είχες δώσει εξετάσεις  σε δραματική σχολή. Σε έκοψαν γιατί έπαιξες Άμλετ φορώντας  κάπα. Η απόδοση στο συγκεκριμένο κείμενο ήταν καλή αλλά λίγο τα είχε μπερδέψει με το θέμα των κουστουμιών. Όταν δεν έχει «βάσεις το παιδί» (που λένε και οι καθηγητές στο σχολείο) τα μπερδεύει λίγο παρόλο που μπορεί να προσπαθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση  δεν είναι μόνο τα «καμένα λάδια» αλλά και η αγάπη(!) του καλλιτέχνη (σ.σ Sorry του πολιτικού) για τον ελληνικό πολιτισμό. Κάθε χρόνο τις Απόκριες βρίσκεις ευκαιρία για να εκφράσεις αυτή σου την αγάπη.
3. Είσαι λυπημένος με το «κατεστημένο των άλλων Δημάρχων στο νησί, περισσότερο με εκείνον που ξάφρισε το ταμείο του Δήμου». Όπως μας είπε και συνεργάτης - ψυχίατρος του blog σας «Πίσω από τις μάσκες κρύβεται η λύπη».
2. Θέλεις να κάνεις την Ιθάκη «νησί του Καρναβαλιού όλης της Ευρώπης». Είναι ένα οργανωμένο Αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο να πλήξει αρχικά την Κεφαλονιά (πιθανόν το Ληξούρι), την Πάτρα και μετά την Βενετία.
1. Νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο θα εκβιάσεις την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση των έργων που έχεις στη φαντασία σου, μέσα στα 3,5 χρόνια της θητείας σου. Η Αντιπολίτευση όμως δεν σκάει, οι ψηφοφόροι σου σκάνε. Από την μία γελάει με όλο αυτές τις μεταμφιέσεις σου από την άλλη αυξάνονται τα ποσοστά της δημοτικότητας σου στις δημοσκοπήσεις. Ποιος ο λόγος ανησυχίας ;
Y.Γ  Να είσαι καλά Γιάνναρε. Καινούριο συκώτι κάνουμε, κάθε φορά που εμφανίζεσαι στο νησί με τις προχωρημένες απόψεις σου. Με μάσκες ή χωρίς.
Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου