Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Δείτε 15 τρόπους για να κάνετε οικονομία χώρου στα ντουλάπια σας και καλό στο περιβάλλον. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες. Αν έχετε βαρεθεί να μαζεύετε τις πλαστικές σακούλες που ξεχειλίζουν από τα ντουλάπια σας, διαβάστε 15 έξυπνους τρόπους για να τις χρησιμοποιήσετε ξανά και να κάνετε και μια καλή πράξη για το περιβάλλον.
1. Άπλυτα ρούχα και παπούτσια: βάλτε πλαστικές σακούλες στη βαλίτσα σας για τα άπλυτα ρούχα των διακοπών και τα παπούτσια σας.
2. Μαζέψτε τις ακαθαρσίες του κατοικιδίου σας.
3. Αν κάποιο μέλος της οικογενείας σας ζαλίζεται στο αυτοκίνητο έχετε μαζί σας μια πλαστική τσάντα για παν ενδεχόμενο.
5. Στη συναυλία: αντί να πετάξετε το κουτάκι της μπύρας σας στον ξεχειλισμένο κάδο χρησιμοποιήστε μια πλαστική σακούλα και ανακυκλώστε το με την πρώτη ευκαιρία.
6. Χρησιμοποιήστε τις ξανά όταν πάτε για ψώνια στο σούπερ-μάρκετ ή στο μανάβη
7. Την επόμενη φορά που θα βάψετε το σπίτι σας στρώστε στο σκαφάκι μια πλαστική σακούλα αντί για πλαστική βάση μιας χρήσης. Χρησιμοποιήστε λιγότερο πλαστικό και ξαναχρησιμοποιήστε τη σακούλα.
8. Αν αποθηκεύετε εύθραυστα αντικείμενα στο πατάρι τυλίξτε τα σε πλαστική σακούλα για προστασία.
9. Προστατεύστε τις βούρτσες μπογιατίσματος: βάλτε τις βούρτσες σας σε μια πλαστική σακούλα και διατηρήστε τις μαλακές και υγρές στο ψυγείο μέχρι την επόμενη φορά που θα τις χρησιμοποιήσετε.
10. Καλύψτε με πλαστική σακούλα τον κάδο απορριμμάτων και διατηρήστε τον καθαρό.
11. Εξοικονομήστε ενέργεια δημιουργώντας ένα αεροστόπ από πλαστικές σακούλες για να εμποδίσετε τον κρύο αέρα να μπει και τον ζεστό να βγεί από το χώρο σας.
12. Χαρίστε τις σε μέρη όπως υπαίθρια βιβλιοπωλεία και τράπεζες τροφίμων που έχουν ανάγκη από πλαστικές τσάντες.
13. Προστατεύστε τα φυτά σας από το κρύο τυλίγοντάς τα με πλαστικές σακούλες
14. Στο ταχυδρομείο αν στέλνετε κάτι εύθραυστο τυλίξτε το με πλαστικές σακούλες αντί να αγοράζετε bubble wrap.
15. Αν κάνετε εργασίες στον κήπο δέσατε πλαστικές σακούλες στα γόνατά σας για να τα προστατεύσετε όσο δουλεύετε γονατιστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου