Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ...



ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ: 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 
ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
1. Νομίζω ότι οι πολίτες των νησιών μας, της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα του φόβου, αλλά διακωμωδούν και τα σχετικά συνθήματα, που φροντίζουν να επαναλαμβάνουν καθημερινά τα μεγάλα αθηναϊκά κανάλια. Ο δημοκρατικός λαός των νησιών μας έχει συνειδητοποιήσει ότι η συγκρότηση μιας αριστερής κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των προγραμματικών του δεσμεύσεων είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποτινάξει τον μνημονιακό ζυγό, να ζήσει με αξιοπρέπεια και να εξασφαλίσει για τα παιδιά του ένα καλύτερο μέλλον.
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία πέντε χρόνια λιτότητας, προσαυξάνονται στις νησιωτικές περιοχές, όπως είμαστε εμείς. Η μείωση των συγκοινωνιών, σε συνδυασμό με την κατάργηση δομών και υπηρεσιών στα νησιά, αυξάνει σημαντικά το κόστος πρόσβασης των κατοίκων σε βασικές υπηρεσίες, όπως αυτή της Υγείας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, αν συνυπολογίσουμε τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τα νησιά μας. Παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, η αποκατάσταση των συνεπειών από τους σεισμούς προχωράει με πολύ αργά βήματα.

Σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα υποδομών, στην επισκευή ή ανακατασκευή των σχολείων και των άλλων δημοσίων κτηρίων, ελάχιστη μέριμνα για τη διάσωση των μνημείων, των διατηρητέων κτηρίων και ιερών ναών και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στη έγκριση των μελετών και στην απόδοση στεγαστικής συνδρομής στις ιδιωτικές κατασκευές. Εκτός λοιπόν από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που καλείται να αντιμετωπίσει και στα νησιά μας, αλλά και πανελλαδικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προτεραιότητές μας ειδικότερα είναι αυτές που προκύπτουν από την αναγνώριση της νησιωτικότητας και την άμεση αποκατάσταση των συνεπειών από τους σεισμούς.

2. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας της ΔΕΘ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάκτηση της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος. Για να γίνει εφικτό, οι βασικές προϋποθέσεις είναι ένας υγιής δημόσιος τομέας: Απλοποίηση της νομοθεσίας, πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

3. Η δραστηριότητά μου ως βουλευτή της αντιπολίτευσης μιας μονοεδρικής νησιωτικής περιφέρειας που ιστορικά εξέλεγε κυβερνητικό βουλευτή ήταν πολυτομεακή και πολυεπίπεδη. Έπρεπε να ασχοληθώ από τη ναυτιλία για την επίλυση των προβλημάτων μεταφοράς έως την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και με το κοινοβουλευτικό έργο. Το τελευταίο ήταν δύσκολο λόγω της έλλειψης ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία: Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, νόμοι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νόμοι με πληθώρα άρθρων άσχετων μεταξύ τους, κατάθεση «στο παρά πέντε» τροπολογιών για σοβαρά θέματα, άρνηση διαλόγου, de facto υποτίμηση των απόψεων της αντιπολίτευσης.

Στα δυόμισι χρόνια της θητείας μου είχα την τιμή να είμαι εισηγήτρια από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πέντε νομοσχέδια αντικειμένου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και δύο του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Ακόμη τοποθετήθηκα στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές της Βουλής σε πολεοδομικά, χωροταξικά και περιβαλλοντικά θέματα, στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, στη συζήτηση επί των προϋπολογισμών των ετών 2014 και 2015, σε θέματα νησιωτικότητας και σε θέματα αρμοδιότητας σχεδόν όλων των υπουργείων για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ
Υποψήφια βουλεύτρια Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου