Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«ΠΩΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ»




Προ διμήνου αναλήφθηκε από το σύλλογο Χέρι-Χέρι μια σημαντική πρωτοβουλία να έλθουν στην Ιθάκη γιατροί από την Πάτρα διαφόρων ειδικοτήτων και να εξετάσουν στο ΚΥ Ιθάκης ασθενείς που δυσκολεύονται λόγω της απόστασης και της κακίστης πλέον συγκοινωνίας να μεταβούν στα αστικά κέντρα. 
Πράγματι εξετάσθηκαν πολλοί ασθενείς, επιλύθηκαν πολλά προβλήματα και έγινε και μια ωραία διάλεξη πληροφόρησης του κοινού για θέματα υγείας. 
Δυστυχώς, τους γιατρούς ακολούθησε και τηλεοπτικό κανάλι για να αποτυπώσει, όπως νομίζαμε, τις δυσκολίες και να προβάλει τις ιδιαιτερότητες ενός μικρού νησιού μήπως και συγκινηθούν οι αρμόδιοι.
Την υπεύθυνη δημοσιογράφο του καναλιού συνάντησα στο καράβι από Αστακό προς Κεφ/νιά – Ιθάκη, που επέστρεφα μετά από συνάντηση με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε μια προσπάθεια επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων της Ιθάκης και θεώρησα ευκαιρία, καθώς δεν θα παρευρισκόμουν στην Ιθάκη το διήμερο που θα ευρίσκοντο οι γιατροί, λόγω απόσπασής μου για κάλυψη της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, να εκθέσω τα σημαντικά προβλήματα του ΚΥ ώστε να δοθεί δημοσιότητα, καθώς οι συνεχείς εκκλήσεις μου στους αρμοδίους δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Εδώ αρχίζει η κωμωδία. Η δημοσιογράφος κατέγραψε επί αρκετή ώρα τόσο τις δικές μου επισημάνσεις όσο και του Δ/ντή της χειρουργικής κλινικής κ. Καλλίνικου από διάφορες γωνίες, καθώς ήθελε να ατενίζουμε το σκοτάδι και να περπατούμε μαζί της με σκεπτόμενο ύφος στο κατάστρωμα με βροχή και κρύο.
Δεχθήκαμε να συμμετάσχουμε στην όλη κωμική σκηνοθεσία ελπίζοντας να ακουσθούν οι απόψεις μας σε καίρια θέματα που η μη επίλυσή τους μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.
Μετά από αυτό αρχίζει η τραγωδία. Η ανεκδιήγητη δημοσιογράφος παρουσίασε στην τηλεόραση όχι τα ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιθάκη, αλλά μια τριτοκοσμική κατάσταση που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Η δική μου συνέντευξη και του Δ/ντή της χειρουργικής κλινικής εξαφανίσθηκαν και παρουσίασε, κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν, απελπισμένους ανθρώπους που φαίνεται να μην έχουν καμία ιατρική περίθαλψη και ευρίσκονται στο έλεος του θεού.
Απέκρυψε για χάριν της τηλεθέασης ότι στο ΚΥ υπηρετούν 4 ειδικευμένοι γιατροί (καρδιολόγος, παθολόγος, παιδίατρος, γενικός ιατρός) και οδοντίατρος και ότι το ΚΥ καλύπτεται πλήρως από νοσηλευτικό προσωπικό (4 νοσηλεύτριες και μαία).
Το τραγικό είναι ότι δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια στους κατοίκους και προξένησε ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό, καθώς οι τουρίστες που είδαν την εκπομπή θα αποφύγουν με κάθε τρόπο την, κατά τη δημοσιογράφο, τριτοκοσμική Ιθάκη.
Δυστυχώς προς άγραν εντυπωσιασμού και τηλεθέασης διαστρεβλώθηκε ριζικά η πραγματικότητα ,με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο αυτής της προσπάθειας να είναι αρνητικό, καθώς η δημιουργηθείσα ανασφάλεια στον πληθυσμό της Ιθάκης και οι συνέπειες στην οικονομία του νησιού υπερτερούν σαφώς του όποιου οφέλους.
Αιδώς Αργείοι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ
Καρδιολόγος- Διευθυντής ΚΥ Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου